Rolig historia: Parkeringsvakt hittar en felparkerad bil – men då ser han en lapp vid rutan

Om det är någon yrkeskår som får mycket spott och spe så är det parkeringsvakter.

Många irriterar sig på att de är så nitiska, noggranna och petiga, men vad man alltid bör ha i åtanke är att ”lapplisorna” faktiskt bara gör sitt jobb. Det är inte de som kommit på lagar och regler, utan parkeringsvakterna ska bara se till att de följs.

Sedan vet jag själv att jag svurit inombords när man gjort en ”fuling”, smitit in snabbt i en butik när man inte lyckats hitta någon betalautomat, men sedan kommit ut till en gul lapp på vindrutan. Det är dock bara att acceptera läget och att bita i det sura äpplet.

I 99 fall av 100 är det ju faktiskt en själv som gjort fel – inte parkeringsvakten. Därför kan i alla fall jag tycka att det är lite smärtsamt att se när vuxna människor står och skäller ut andra personer som bara gjort sitt jobb.

Se till att bättra ditt eget beteende i stället”, borde man kanske gå fram och säga?

Tidigare i dag stötte jag på en rolig historia på precis det här ämnet. Det har sannolikt inte hänt på riktigt, men jag tycker inte att det spelar så stor roll. Jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet – och personerna som bad den här parkeringsvakten om en tjänst blev nog överlyckliga.

Ett gott skratt förlänger livet – det är en sliten klyscha, men jag tror verkligen att det ligger något i det. Att skratta är ju faktiskt det bästa som finns! Håller du inte med?!

Rolig historia

Det var en parkeringsvakt som tidigt på sitt arbetspass lade märkte till en Volvo i centrala Stockholm som stod parkerad på en högst förbjuden plats.

Han tog fram penna, block och skulle precis börja anteckna registreringsnumret när han fick syn på en liten lapp som satt fast vid vindrutan:

– Snälla! Ge oss inte böter, stod det skrivet på lappen. Vi är och gifter oss i stadshuset och lovar att vara tillbaka innan 14.00. Vi hade bråttom och kunde inte hitta någon betalningsautomat. Vi vore därför extremt tacksamma om du kunde låta bli att ge oss en bot!

”Lapplisan” stoppade ned pennan i bröstfickan och suckade:

– Nåja, varför skulle jag bråka om en liten bot när staten nu ger dem livstid?

Snacka om klockren reaktion! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du passa på att sprida lite skratt till dina vänner i dag! För glöm nu inte, ett gott skratt förlänger livet!