Rolig historia: Parkeringsvakt hittar felparkerad bil med lapp vid rutan

En yrkesgrupp som verkar få riktigt mycket skit är parkeringsvakter, eller lapplisor som de ibland lite elakt kallas. Visst har man själv blivit lite irriterad någon gång då man åkt på en bot, men i slutändan handlar det ju faktiskt om att det ska vara ordning i trafiken.

Utan parkeringsvakternas arbete hade det nog inte varit så trivsamt att åka runt inne i städerna. Så ibland vore det nog inte så dumt om vi försökte visa lite tacksamhet och inte bara gnällde.

Sedan finns det givetvis inom alla yrkeskårer de som är lite väl nitiska och otrevliga. Sådana parkeringsvakter finns det säkert också, men jag skulle tro att de allra flesta är härliga människor – och som förtjänar vår respekt.

Den här roliga, fiktiva historien handlar om en parkeringsvakt som ställdes inför en lite ovanlig situation, men lösningen tycker jag är genial. Sista raden bjöd i alla fall mig på ett riktigt gott skratt!

Det var då parkeringsvakt vid namn Erik som noterade en bil i centrala Stockholm som stod parkerad på en högst förbjuden plats.

Bilden är från London och har alltså inget med den här fiktiva historien att göra.

Erik tog fram penna och block och skulle anteckna bilnumret när han fick syn på en liten lapp på vindrutan:

– Var snäll och ge oss inte böter, stod det på lappen. Vi ska gifta oss i Stadshuset och är tillbaka om en kvart.

Lapplisan stoppade ned pennan och suckade:

– Nåja, varför skulle jag bråka om en liten bot när staten nu ger dem livstid?

Tryck nu på DELA-knappen om du fick ett leende!