Rolig historia: Pekka får nedlåtande fråga av stöddig stockholmare – svaret är briljant

Något av det bästa jag vet är roliga historier om hur vi är i olika delar av Sverige. Ni vet de klassiska klyschorna om att göteborgare är glada, stockholmare lite kaxiga, smålänningar snåla och norrlänningar tystlåtna.

Sådant där stämmer givetvis inte till 100 procent, men jag kan ändå tycka det är lite uppiggande när det visar sig vara lite smårätt. Allt sådant där sägs ju dessutom med glimten i ögat – och det känns inte som att folk tar lilla upp. Det tycker jag är bra!

Den här fiktiva historien stötte jag på tidigare i dag och jag kände att jag ville dela den med er. Jag fick mig ett gott skratt på slutet och tror även att ni kommer tycka den är rolig!

Det var då norrlänningen Pekka som för första gången tagit sig ner till Stockholm för att turista runt litegrann i huvudstaden som han hade hört så mycket om. Det var en hel del som skulle hinnas med – Gröna Lund, Skansen, Vasamuseet, Kungliga slottet och lite annat.

Wikimedia Commons

Så efter en lång dag på stan bestämde sig Pekka för att sätta sig på en bar och avnjuta en öl. Efter en stund kom det in en riktig stockholmare och satte sig bredvid honom.

Då båda var där ensamma började de samtala lite lätt.

Bordsgrannen visade sig vara precis det som Pekka väntade sig av en stockholmare – han var lite småkaxig, stöddig, halvdryg och det dröjde inte länge innan norrlänningen började tröttna.

Mannen på bilden har inget med den här historien att göra. Bild: PxHere

Men så sa stockholmskisen:

– Du din stackare! Du har väl aldrig sett något av världen!

Pekka svarade:

– Jodå! Je ha vare i Lycksele, Åsele, Junsele, Storsele, Barsele och Långsele…

– Haha! svarar kisen. Det var mycket ”schele”, du! Har du varit i Arsele också eller?! Haha!

Norrlänningen:

– Nä, men ja är int född långt därifrån…

Snacka om klockrent svar! Snåla inte nu, DELA vidare om du också fick dig ett litet skratt!