Sjökapten ställer till med skandal på färjan, men kaxiga svaret gör att han får simma i land

Hos de flesta av oss går självförtroendet lite som ett EKG. Upp och ner, med andra ord. Ibland känner man sig som en riktig världsmästare medan det andra stunder är lite värre med kaxighet och klappar på egna axeln.

Det är den här historien ett väldigt roligt exempel på! Jag skrattade gott när jag kom till sista raden! Den visar ganska väl på hur man kan hantera en lite jobbig situation när man varit lite för kaxig…

Ronny jobbade med att köra en färja mellan öarna ute i Göteborgs skärgård. Det hade han gjort i 17 år. Från att i början ha varit en osäker lärling var hans självförtroende nu större än skärgården själv. Inte en enda gång hade det inträffat någon incident att tala om.

Varje dag när passagerarna klev på dånade han ut i högtalarna vilka säkra händer de var i. Om någon var lite nervös för blåst eller vågor så var det sannerligen inget att oroa sig för när det var Ronny som var kapten.

Samma visa den här onsdagen.

– Det finns inte ett enda grund i den här skärgården som jag inte känner till. Inte för att jag någonsin kört på ett, men jag kan det här vattnet bättre än fiskarna! Tro mig!

Blev irriterat

Sedan åkte de iväg, läget verkade helt under kontroll – som vanligt. Men så plötsligt…

BOOOM!

Färjan gick på ett av de största grunden som passagerarna någonsin har sett och det uppstod tumult då folk nu blev riktigt irriterade.

Då drog kaxige Ronny på högtalaren igen.

– Som sagt, det finns inte ett enda grund som jag inte känner till. Här har ni ett exempel!

Ronny fick simma i land den här dagen… 🙂 

DELA om du fick dig ett skratt!