Städare får sparken för att han inte äger en dator – 5 år senare tar mannen revansch på bästa sätt

Städare får sparken för att han inte äger en dator – 5 år senare tar mannen revansch på bästa sätt

I dagens samhälle kretsar nästan allt kring datorer och framför allt internet. Man ska hela tiden vara uppkopplad på något sätt och jag känner få personer som kan sitta helt lugnt någon timme utan att börja pilla på sin mobiltelefon.

Givetvis har den tekniska utvecklingen fört mycket bra med sig. Det vore rentav dumt att säga något annat, men det finns även negativa aspekter. Det känns som att många blivit mer asociala och de personliga mötena blir allt färre.

Den här fiktiva historien är dock ett klockrent bevis på att man inte måste räta in sig i det teknikfixerade ledet. Det gäller att våga gå sin egen väg och att leva ett liv som man själv är bekväm med. Då kan man nå framgång ändå!

Det var en arbetslös man som sökte jobb som städare på Microsoft. Personalchefen kallade honom till intervju och bad honom då att genomföra ett test. Han skulle rengöra golvet.

Utfallet gav chefen en belåten min – och han meddelade följande:

– Ni får jobbet! Var god och ge mig din e-postadress så ska jag skicka nödvändiga formulär för underskrift!

Städaren säger då att han inte äger någon dator och därför inte har någon e-postadress. Chefen svarar ilsket att om man inte har någon sådan så existerar man inte digitalt och kan därför inte få jobbet. Mannen får därför sparken innan han ens hunnit börja.

Chef
PxHere

Han lämnar förtvivlat byggnaden. Med endast 100 kronor på fickan. Mannen går in på närmaste Ica och köper 5 kilo tomater. Han går sedan från dörr till dörr och säljer tomaterna och fördubblar på så vis sitt ursprungliga kapital.

Köper en bil

Han upprepar sedan den här proceduren tre gånger och till sist har han 1 600 kronor. Mannen inser att han hittat ett sätt att tjäna pengar på och börjar nu jobba tidigt om morgnarna och kommer hem sent på kvällen. Varje dag fyrdubblar han sitt kapital.

Snart köper han en liten bil, senare en lastbil och till slut har mannen en hel fordonspark, nödvändig för att kunna genomföra alla leveranser. Inom 5 år äger han en av Europas största livsmedelskedjor.

Mannen börjar fundera kring sin framtid och tar kontakt med en försäkringsmäklare för att diskutera hur han och familjen ska garanteras ekonomisk trygghet.

Pengar
Pexels

Efter att ha fått ett antal råd så är mäklaren och mannen överens – och mäklaren frågar då efter mannens e-postadress så att han kan skicka nödvändiga formulär för underskrift.

Mannen svarar att han inte äger någon dator och därför inte har någon e-postadress.

Mäklaren säger:

– Konstigt! Ni har byggt upp ett helt imperium på bara några år och har ingen e-postadress. Tänk vad ni kunde ha åstadkommit om ni hade en dator!

– Ja, svarar mannen. Jag kunde ha varit städare på Microsoft…

Sensmoralen: Internet är inte alltid räddningen i ens liv!

Snåla inte nu, DELA gärna vidare den här historien till dina vänner!