Fräckis: Tanten avslöjar att hon varit otrogen, men hela sanningen får maken att svimma

Det är aldrig någonsin kul att behöva ljuga för någon, eller att såra en annan person – men ibland gör man det ändå för en god sak. Det kan i somliga fall göra det dåliga beteendet lättare att förlåta.

Den här fräckisen har lite med det här att göra – och den fick mig att skratta högt! Många gånger är det roligast att dra fräckisar om det lite förbjudna – som exempelvis otrohet och sådant.

Jag vet faktiskt inte varför, men det kanske handlar om att man behöver avdramatisera det som man fruktar i verkliga livet genom att skoja till det i en fiktiv version.

Den här fräckisen hörde jag för massa år sedan, men snubblade över den nu igen. Den var precis lika rolig andra gången. Jag berättade den för några kollegor här uppe på kontoret, men de hade faktiskt aldrig hört den innan.

Summa summarum kände jag att den måste delas vidare till er! Ett gott skratt förlänger ju livet. Dessutom så är delad glädje dubbel glädje, som man säger!

Det gamla paret Uno och Hulda hade varit gifta i över 50 år. En dag när de sitter framför TV:n säger gubben till sin fru:

– Hulda, jag måste bara få fråga en sak – under alla dessa år som vi varit gifta, har du någonsin varit otrogen mot mig?

Tanten tänker efter en stund och säger sedan:

– Det har jag faktiskt. 3 gånger, men vid alla tillfällena har det varit för en god sak, menar frun.

Behövde en operation

Uno chockades av beskedet, men stammade fram:

– Det trodde jag verkligen inte, men vad menar du med ”en god sak”?

– Minns du när vi var nygifta och inte hade råd att betala lånet på huset längre? Då åkte jag till bankchefen på kvällen – och dagen efter så var det hela ordnat…

– Ja, det kommer jag ihåg. Nåväl – du såg ju till att vi fick behålla huset, så det kan jag förlåta dig för. Men vilken var den andra gången?

– Minns du när du var sjuk och behövde operera hjärtat, men vi hade inte pengarna för operationen? Kvällen innan åkte och jag besökte chefsläkaren på sjukhuset – och sedan genomförde de din operation utan att kräva en enda krona…

– Ja, det kommer jag ihåg. Men då räddade du ju mitt liv! Så givetvis kan jag förlåta dig för det. Men vilken var då den tredje gången?

– Kommer du ihåg när du ville bli ordförande i golfklubben, men behövde ytterligare 37 röster…?

Uno svimmade…

Var inte blyg nu, DELA för att sprida skrattet vidare till dina vänner!