108-åringen avslöjar hemliga ”medicinen” för ett långt och lyckligt liv – som alla kan testa

För att få ett långt liv finns det många olika typer av ”knep” att ta till.
Vissa människor tränar väldigt mycket, vissa är noggranna med vad de äter och dricker. Andra dricker ett glas rödvin om dagen medan andra helt enkelt fokuserar på att ha så roligt som möjligt.
Rent vetenskapligt så finns det väldigt många saker man kan göra för att leva så länge som möjligt, men om man vill ha konkreta tips från verkligheten borde man kanske lyssna på engelska Dorothy Flowers – hon firade nämligen sin 108-årsdag förra veckan, skriver
Metro.

Att bli över 100 år gammal är få förunnat, även om vi i dagens samhälle blir äldre än tidigare. För att klara sig i ett helt sekel behöver man naturligtvis en hel del tur för att klara sig från olyckor och sjukdomar, men enligt nyblivna 108-åringen Dorothy Flowers stavas nyckeln till ett långt liv champagne och choklad.

Gifte sig innan andra världskriget

Dorothy föddes i engelska Leeds den 22 oktober 1911 och jobbade som revisor när hon träffade sin make Leonard, som hon gifte sig med precis innan andra världskriget bröt ut. De levde tillsammans fram till 1981 då Leonard gick bort.
Idag bor Dorothy på ett ålderdomshem i Harrogate, nära sin födelsestad Leeds, där hon tillbringar dagarna med att umgås med de andra som bor där.
– Hon älskar sällskap, så hon brukar sitta vid oss i receptionen, där hon har en låda med chokladknappar som hon älskar.

”Enda hon dricker upp allt av”

Utöver chokladen så är Dorothys knep för ett långt och lyckligt liv champagne.
– Det är hennes hemliga medicin. Det är det enda vi kan få henne att dricka upp av det vi ger henne. Så när hon fyllde år firade vi såklart med bubbel, säger platschefen Helene Ballinger till Metro.

This month we celebrate a very special ladies birthday ! who turns 108 on the 22nd of this month – she is the oldest…

Posted by Bupa UK on Tuesday, October 1, 2019

Fick 670 gratulationskort

Inför Dorothys födelsedag hade personalen på hemmet gått ut och efterlyst gratulationer till Dorothy, som älskar att få känna sig uppskattad.
Men personalen på boendet fick ändå en chock när de insåg hur populär Dorothy faktiskt var – det formligen strömmade in gratulationskort och när det väl var dags för firandet så lämnade personalen över hela 670 gratulationskort från hela världen till Dorothy.

Well you all wanted to know what 670 cards looks like!! well now you can see!!! i really hope that you can see yours!!…

Posted by Bupa UK on Friday, October 25, 2019

Firandet ville aldrig riktigt ta slut, till Dorothys stora glädje.

Good Afternoon from Southlands On behalf of the birthday girl herself Dorothy! Judith her niece myself Helene, Susan and…

Posted by Bupa UK on Thursday, October 24, 2019

– Små gester kan göra stor skillnad, vi kunde aldrig ha trott att det skulle komma så här många kort. Det var en underbar överraskning som gjorde dagen väldigt speciell, säger Dorothys brorsdotter Judith Barrett till Metro.

Good Afternoon from Southlands On behalf of the birthday girl herself Dorothy! Judith her niece myself Helene, Susan and…

Posted by Bupa UK on Thursday, October 24, 2019

Vilken krutgumma Dorothy är! Om champagne och choklad är hemligheten till ett långt liv borde man ju bli riktigt gammal! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!