12-åring totallurade föräldrarna efter bråket – stal kreditkort och stack på lyxresa till Bali

Alla har vi varit unga, irriterade på våra föräldrar och funderat på hur det vore att rymma hemifrån. Att sticka iväg på äventyr lockar nästan alla då och då, men det är få som på riktigt tar steget.

Tur är väl kanske det!

Men en 12-årig pojke har nu blivit omskriven över hela världen efter att han gjorde ett riktigt ungdomshyss. Grejen med honom var dock att han tog buset cirka tusen gånger längre än vad andra brukar våga.

Allt började med att den 12-årige pojken, som inte namngivits, bråkade med sina föräldrar. De bor i Australien och enligt nyhetssajten 9News bestämde sig pojken till slut för att rymma hemifrån.

Han lyckades snart lägga vantarna på sin mammas kreditkort, läste på rejält om vilka flygbolag som skulle låta honom resa utan skriftligt tillstånd från föräldrarna – och bokade därefter en biljett till den indonesiska paradisön Bali.

Därefter lyckades 12-åringen lura sin mormor för att få tag på sitt pass – och sedan öste han ner badkläder, solbrillor och sandaler i ryggsäcken, hoppade på sin sparkcykel och satte sig på tåget till flygplatsen.

Bilden är från TV-programmets rekonstruktion. Källa: A Current Affair.

Väl där checkade han in via automaterna och hoppade sedan på flyget från Sydney till Perth där han sedan bytte till en flight mot Denpasar på Bali. När pojken landade var han knappt 500 mil hemifrån.

12-åringen menar nu att han förvånades över hur lätt det var att lura all personal – och berättar att ingen undrade om han var ensam.

– De frågade bara efter studentlegitimation och pass för att vara säkra på att jag var över tolv och gick i mellanstadiet, säger han till TV-programmet A Current Affair.

Samtidigt som grabbens föräldrar anmälde sonen förvunnen så njöt han av sol, bad och lyxliv på fyrstjärniga All Seasons Hotel på Bali.

Det hela var givetvis inte alltför populärt hos föräldrarna.

– Jag blev chockad, säger mamman till programmet.

Sonen var desto nöjdare med sin drömresa till den populära turistön.

– Det var fantastiskt, eftersom jag ville åka på äventyr.

Pojkens resa landade totalt på närmare 1 000 mil. Källa: A Current Affair.

Allt slutade dock väl. Pojken kom till slut hem, helt oskadd. Även om föräldrarna säkerligen var mer än oroliga så får man ge 12-åringen att det var ganska skickligt och företagsamt gjort att ta sig hela vägen till Bali på helt egen hand!

Vad tycker du om det hela? Kommentera nedan! Eller tryck på dela-knappen om du också tycker att detta var helknasigt!