Det här superenkla knepet gör det helt omöjligt för polisen att ge dig fortkörningsböter

Det är så klart en självklarhet att man ska hålla sig till samhällets lagar och regler – framför allt i trafiken där små misstag kan leda till katastrofala följder. Vi måste helt enkelt bli bättre på att visa respekt bakom ratten.

Varje år åker tusentals bilister på böter efter att de pressat lite väl hårt på gasen. Över en kvarts miljon fotas årligen bara av de automatiska fartkamerorna längs Sveriges vägar.

Men hur undkommer man då fortkörningsböter?

I Danmark har frågan om fortkörning nyligen blivit högaktuell då deras poliser börjat använda sig av så kallade ”fotovagnar”. Eller ”pengamaskiner”, som bilisterna lite irriterat kallar dem.

De tar tydligen betydligt bättre bilder än de gamla analoga kamerorna som stått längs vägarna – och fotovagnarna kan dessutom ställas upp på fler oväntade platser.

Positivt eller negativt? Man får nog olika svar om man frågar poliserna och bilisterna.

Bild: ÖP

Fortkörningsböterna har i alla med ökat i takt med att den här nya tekniken börjat användas – och som en reaktion på det har danska sajten finddetbilligt.dk kommit på ett helt genialt knep för att man garanterat ska slippa att ”åka dit” som bilist.

3 enkla knep

Det fina är att metoden, eller superknepet, dessutom kan användas i Sverige. Det kan faktiskt appliceras i alla länder som har olika typer av fartkameror.

Så här enkelt slipper du fortkörningsböter:

1. Kolla noga efter skyltarna som visar hastighetsbegränsningarna. Innanför den röda ringen finns svarta siffror på en gul bakgrund. Siffran anger den maximalt tillåtna hastigheten.

2. Leta upp hastighetsmätaren på bilens instrumentbräda. Där finns en pil som visar vilken hastighet du håller. Läs av den siffran.

3. Sista – och den kanske svåraste – punkten innebär att du nu behöver anpassa ditt fordons färdhastighet till vägens hastighetsgräns. Polisen kan nämligen inte bötfälla dig om du inte kör för fort.

Än i dag är det uppenbarligen många som inte känner till det här knepet, så tryck nu gärna på dela-knappen för att hjälpa dina vänner till en säkrare resa ute i trafiken!