18-årig brunett ska färga håret hemma – sekunden senare inser hon sitt enorma mistag

Nu när det är karantäntider får man lära sig att göra mycket hemmavid. Fixa naglar och klippa hår är två exempel som man kanske skulle gjort på en salong men som nu får lösas hemifrån.

Det går för det mesta ganska bra att fixa till saker hemma även om det kan vara lite svårt när man gör någonting för första gången.

Det fick 18-åriga Ava O’Keefe erfara när hon skulle färga sitt bruna hår lila hemmavid.

Det är för sajten Tyla som Ava, hemmahörandes i irländska Limerick, berättar om katastrofens om inträffade när hon skulle försöka sig på att färga håret hemma.

Två flaskor hårfärg

Ava köpte hårfärg i färgen lila som hon tyckte skulle bli snyggt på henne, men för att vara säker på att den lila färgen verkligen skulle sätta sig i hennes bruna hårsvall köpte Ava två flaskor färg istället för en.

View this post on Instagram

unmotivated and bored as fuck

A post shared by ava (@avsokeeffe) on

Därefter skred hon till verket och gned in hårfärgen. Så långt gick allt enligt planen – men när hon skulle tvätta ur håret gick allt fel.

Hårfärgen hamnade överallt, utom i Avas hår.

Bildkälla: Twitter

– Jag hade aldrig färgat håret förut och använde två flaskor färg för att jag verkligen ville få fram den lila färgen, säger Ava till Tyla.

Bildkälla: Twitter

– Sedan ställde jag mig i duschen och såg hur all färg bara rann ned på mig i badkaret. Först tänkte jag att det kanske ska vara så här, men ju mer färg som rann ned desto större panik fick jag, säger Ava till Tyla.

Skrubbade i flera timmar

Färgen som hamnat över hela badrummet vägrade gå bort, trots att Ava själv skrubbade i flera timmar.

– Jag ropade på min syster Alana som skulle hjälpa mig men när hon öppnade badrumsdörren brast hon ut i gapskratt, säger Ava till Tyla.

Syster Alana kunde inte hålla sig från att ta fram sin mobil för att föreviga det pinsamma misstaget.

Bildkälla: Twitter

– Jag hade fortfarande panik och skrek att hon inte fick berätta något för mamma. Men mamma hörde oss och kom springandes, bara för att också bryta ut i gapskratt, säger Ava till Tyla.

”Så pinsamt i skolan”

Ava fick även skrubba sig själv, med blandad framgång.

– När jag kom till skolan dagen efter så frågade flera varför jag hade hårfärg i ansiktet. Det var så pinsamt, säger Ava till Tyla.

Syster Alana gjorde knappast det hela bättre när hon laddade upp bilderna på sin lilafärgade syster på nätet.

Hundratusentals personer har redan sett bilderna och skrattat igenkännande – alla har vi varit barn en gång i tiden!

Var inte snål nu, tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!