18-åriga Gabriela lägger 10 000 kr i månaden för att se ut som Barbie, nu planerar hon fler operationer

Utseendefixeringen i dagens samhälle har gått för långt, om man frågar mig. Allt fler borde försöka inse att det är insidan som räknas, men samtidigt är det nog lättare sagt än gjort. Så gott som alla reklamer vi ser är med sminkade modeller och det har byggts upp ideal som inte direkt är verklighetsförankrade.

Det här är sannolikt en stor anledning till att betydligt fler än tidigare väljer att använda plastikkirurgi för att försöka nå, vad man anser är, det perfekta utseendet.

Att operera sitt yttre kan givetvis vara till hjälp efter exempelvis olyckor – men många väljer även att ta det till det extrema bara för att man är så besatt av att kunna se ut på ett visst sätt. Samtidigt är det varje persons eget val – och bör ju på så vis respekteras.

Ett av de senaste exemplen som nått omvärlden angående att ta sin utseendefixering till extrem nivå är 18-åriga Gabriela Jirackova från tjeckiska Prag.

Hon har sedan tidig ålder älskar Barbiedockor – och har över 300 stycken i sin samling. Samtidigt som hon började komma upp i tonåren började en dröm att växa om att en dag få se ut som en livs levande Barbie.

Hennes förvandling började när hon var 16 år. Då var det blonda, långa hårförlängningar som gällde. Hon började dessutom fylla läpparna och att köra med delvis permanent smink.

Innan Gabriela påbörjade sin utseendeförändring. Bild: Barcroft

I september i höstas genomförde hon sin första plastikoperation. Det var en förstoring av brösten från C- till G-kupa. Nu väntar dock betydligt fler ingrepp framöver. 18-åringen planerar att sätta in implantat i rumpan, ta bort flera revben – och att förstora brösten ännu mer.

Instagram/lolotabella

Så gott som hela hennes vardagliga liv går åt till att se ut som en Barbie – och hon lägger varje månad över 10 000 kronor på sitt utseende. Det är främst pengar som hon lånar eller får av sina föräldrar.

– Jag spenderar tre och en halv timme varje dag innan jag visar mig för andra, säger hon till Barcroft TV enligt Metro. Jag har alltid tyckt om att skilja mig från mängden och så fort jag började tänka på mitt utseende så kände jag att Barbie-grejen var något för mig.

”Var vacker redan innan”

Hon har blivit en sensation på nätet – och tiotusentals följer nu hennes förvandling.

– Det är en press från media, mina fans och mig själv, medger Gabriela Jirackova.

Instagram/lolotabella

Tjeckiskan har tagit inspiration från andra som tidigare påbörjat förvandlingar för att slutligen kunna se ut som levande dockor.

– Det inleds med små förändringar, men när man ser positiva resultat så vill man ju ha mer.

Instagram/lolotabella

Hennes 53-åriga mamma Romana Jirackova:

– Hon har väl sakta men säkert förberett oss (föräldrarna) på det här, men vi insåg nog aldrig att det skulle nå den här nivån. Givetvis är jag lite orolig, men samtidigt är det hennes val och det får man respektera, säger mamman.

– Självfallet tyckte jag att hon var vacker redan innan hon började med allt det här. Hon kommer alltid att vara vacker. Det som är viktigast är att hon är lycklig och får uppfylla sina drömmar.

Instagram/lolotabella

Gabriela Jirackova menar att bröstoperationen i höstas blev en jättesuccé.

– Jag känner mig sexigare nu. Den var bara ett litet steg i att kunna se ut som Barbie, men jag känner mig sexigare. Jag är definitivt lyckligare med större bröst.

Instagram/lolotabella

18-åringens stora mål är nu att bli ännu mer känd – och att kunna flytta till USA.

– Jag tror att jag kommer hamna där en dag. Jag vill kunna leva på mitt Barbie-utseende, säger hon.

Vad tycker du – gör hon rätt? Dela gärna din åsikt i kommentarsfältet!