18-åringen var ute och övningskörde – blev överkörd av en stridsvagn

18-åringen var ute och övningskörde – blev överkörd av en stridsvagn

Jag minns första gången jag skulle övningsköra. Farsan var livrädd i passagerarsätet och jag var livrädd i förarsätet. Det hela slutade med att jag körde i ett dike och efter det fick jag övningsköra med mamma.

Det hela slutade bra tillslut och jag fick körkort. Men frågan är som samma sak gäller den här tyska tjejen som hade en extremt udda olycka när hon övningskörde ett par år sedan.

Om du känner någon som övningskör eller som kanske behöver påminnas om att ta det lite lugnare i trafiken så kan du ju dela artikeln till dem efter att du läst den.

En 18-årig kvinna från Augustdorf utanför Hannover i Tyskland fick sitt livs chock när hon var ute och övningskörde.

När hon svängde runt en kurva åkte hon rakt in i en kolonn med brittiska stridsvagnar som åkte igenom staden.

Varken soldaten eller kvinnan lyckades stanna sina fordon och det slutade inte bättre än att den 62 ton tunga stridsvagnen körde över den lilla Toyotan. Men som tur var lyckades stridsvagnen väja undan så ingen blev skadad – utom Toyotan då som blev mos.

Bild: Lippe Polizei

– Soldaten hade inte en chans att sakta ned, sa den lokala polisen till reportrar på plats.

Anledningen att det rörde sig militärfordon i området är att Augustdorf ligger i närheten av en militärbas och att NATO och tyskmilitär hade en övning i närheten då olyckan inträffade år 2015.

Bild: Lippe Polizei

Lustigt nog heter vägen där Toyotan kördes över ”Panzerringstrasse”  som betyder Pansarringvägen.

Snacka om mardrömsstart på sin körarkarriär… Det finns inga uppgifter om huruvida kvinnan tillslut tog sitt körkort men jag kan tänka mig att det tog ett tag innan hon satte sig bakom ratten igen.

Om du känner någon som borde ta det lugnt i trafiken så DELA gärna artikeln vidare!