22-åring kontaktas av lömsk bedragare – sylvassa kontringen lurar skiten ur bluffmakaren

Bedrägeriförsöken ökar nu för tiden, och vi är nog många som fått ett konstigt sms, mejl eller telefonsamtal från någon som utger sig för att kunna erbjuda möjligheter till enorma summor pengar.
Den här typen av tjuvar är ofta helt skamlösa och oftast vill de att man uppger sina kontakt- eller bankuppgifter för att kunna länsa ens konton.
När 22-årige Ross Welsh blev kontaktad av en bedragare bestämde han sig för att ge tillbaka – och lät bedragaren smaka på sin egen medicin, skriver
BBC.

Ross Walsh är 22 år och studerar vid universitetet i Limerick på Irland, och är minst sagt underfundig. Det hela började när Ross fick ett mejl från en herre som påstod sig heta Solomon Gundi och hade ”en briljant affärsidé”.

”Jag är en stor bankaffärsman”

I mejlet skrev Solomon bland annat att han är en stor bankaffärsman som just kommit över en extremt lukrativ investeringsmöjlighet, som han själv redan tjänat massor av pengar på.
Solomon ville att Ross skulle investera 1 000 pund, vilket motsvarar ungefär 12 000 svenska kronor.
Trots att Solomon var så rik så ville han alltså ha ytterligare pengar från en 22-årig student.

”Skrev att det var en förolämpning”

Ross förstod direkt att det rörde sig om en bedragare, dels på hur affärsuppgörelsen beskrevs och dels för att Ross blivit utsatt för bedrägeriförsök tidigare. Så han bestämde sig för att bedra bedragaren.


– Jag svarade att en så liten summa som 1 000 pund var en förolämpning och att jag ville investera 50 000 pund, säger Ross till BBC.
Ross skickade till och med ett falskt kvitto som ”bevis” på den stora investeringen.

Fick bedragaren att betala honom

Bedragaren Solomon hörde av sig igen då inga pengar kommit in på hans konto.
– Då svarade jag att min bank hade reagerat på en så stor överföring och att de misstänkte att min konto blivit kapat. Sedan bad jag honom föra över en mindre summa till mitt konto, så att banken kunde se att det förekom transaktioner mellan våra konton, säger Ross till BBC.

Solomon förstod inte själv att han i sin tur blev lurad, så han skickade över 25 pund, motsvarande cirka 300 svenska kronor till Ross.

Skänkte pengarna till välgörenhet

Ross skickade sedan ett avslutande mejl till bedragaren och skänkte summan till välgörenhet. Bedragarens alla konton är nu nedstängda.
– Jag ville inte använda pengarna själv, för det kan ju lika gärna vara pengar som han lurat till sig från någon annan, säger Ross till BBC.

Bildkälla: Facebook

Vilken briljant idé – att bedra bedragaren!
Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!