5-åring ringer 112 för att beställa pizza – polisens klockrena reaktion hyllas nu av tusentals på nätet

Det är inte helt enkelt för barn att få ihop allt man ska veta i vuxenvärlden. Saker och ting får ta sin tid, misstag kommer begås, men så länge man lär av dessa så är det jättebra att ungar vågar utforska och utvecklas.

Hur gör man till exempel när det är en nödsituation? Hur går man tillväga när man vill ha hem pizza? Det är två frågor som barn måste lära sig svaret på – men en 5-åring i Florida valde nyligen att slå två flugor i en smäll.

Pojken ringde till 911, USA:s motsvarighet till 112, för att beställa pizza. Polisens reaktion får nu tusentals att jubla.

I ett klipp som polisen släppt till News 6 Click Orlando kan man höra lille Manny Beshara ringa till larmcentralen och säga:

– Jag skulle vilja att ni kommer hit med en pizza, tack!

Tre poliser åkte till platsen

Pojkens storasyster, Madonna, ska ha lämnat 5-åringen själv i en minut för att gå och hålla upp en skål med flingor till honom, men då passade Manny på att slå till med ett rejält hyss.

När systern kom tillbaka in i rummet satt han i telefon.

– Två sekunder senare tog jag mobilen och då var det polisen. Då tänkte jag bara ”Herregud, vad har han gjort?”, säger systern till News 6 Click Orlando.

Tre poliser åkte dock till platsen för att se till så att allt var under kontroll. Man fick kontakt med Madonna och Manny och märkte då att alla mådde bra. Storasystern berättade att den lille grabben hade använt telefonen utan hennes vetskap.

Visade sin tacksamhet

Poliserna förklarade att man endast ska ringa till 911 i nödsituationer. Sedan valde de också att uppfylla Mannys önskan – man åkte till en närliggande pizzarestaurang och köpte lunch till 5-åringen.

Bild: Sanford Police Department

Några dagar därefter ville familjen visa sin tacksamhet efter polisernas fina gest. Manny, hans mamma och två systrar begav sig då till Sanford Police Department och bjöd konstaplarna på pizza.

Bild: News 6 Click Orlando

Jag tror den lille pojken nu förstår vad 911 är till för. Att våra poliser åkte ut och gjorde det för honom är fantastiskt”, säger Cecil E. Smith, chef på Sanford Police Department.

Jag tycker att det här var klockrent agerat av poliserna! Man lärde dels pojken en nödvändig läxa, dels gjorde man hans dag genom att bjuda på pizza. Tycker du också att det var bra gjort? Tryck då på dela-knappen så att även dina vänner får se det här!