62-årig mormor är bikinimodell och får unga män att flämta på stranden – se nu när hon kliver upp ur vattnet

Vad vi än vill och hur vi än försöker så kommer vi inte att kunna stoppa vårt åldrande. Huden förlorar lite av sin fasthet, synen, hörseln och minnet kanske blir lite sämre och det blir allt svårare att hålla sig i toppform.

Att hålla sig i form blir svårare av flera anledningar, dels är det biologiskt betingat då kroppens metabolism helt enkelt saktar ned med åldern och dels för att man kanske börjar njuta av livet lite mer på äldre dagar vilket ofta kan resultera i några extrakilon.

Det är naturligtvis helt okej, man är absolut värd att luta sig tillbaka lite på äldre dagar. Dock är det bra att hålla igång med promenader, cykelturer eller liknande samtidigt som man tänker lite på vad man stoppar i sig.

Dock finns det vissa människor, som av olika anledningar, verkar trotsa det här med åldrande. Mormodern Leslie Carleton är en sådan kvinna, hon är nämligen 62 år gammal men blir ofta misstagen för att vara sin sons syster.

62 år gammal och bikinimodell? Det är två saker man sällan läser i samma mening, men för amerikanskan Leslie Carleton är det vardagsmat.

Tävlar i ansedda magasinet

Som en av de äldsta deltagarna någonsin tävlar Leslie nu i den ansedda tidningen Sports Illustrated om att bli bikinimodell där.

Flera av världens mest kända modeller, som Heidi Klum, Elle MacPherson och Tyra Banks har prytt omslaget på den välkända tidsskriften.

– Jag hade aldrig kunnat fantisera om att jag skulle se ut så här när jag passerat 60. De flesta gissar på att jag är i 40-årsåldern och får en chock när jag säger att jag är 62, säger Leslie till Daily Star.

Leslie, som utöver modellandet även jobbar som författare och skådespelare, tillbringar större delen av sin tid i olika länder, däribland Bali, Indonesien och Los Angeles.

Sonens kompisar glodde

Leslie gifte sig redan som 16-åring och fick sitt första barn, Sephton, när hon var 17. Två år senare kom sonen Aurelius. Idag är de båda i 40-årsåldern och har egna barn, men som unga var det inte lätt att ha en snygg mamma.

– De blev retade i skolan först. När de sedan blev tonåringar hatade de hur jag såg ut för deras kompisar glodde på mig och kallade mig het. Det vill ingen son höra och de var väldigt beskyddande. När de sedan blev ännu lite äldre var det jobbigt för att andra trodde att jag var deras flickvän, så det kom aldrig fram några tjejer till dem, säger Leslie till Daily Star.

Idag är dock båda sönerna stolta över sin mamma, för att hon klarade av att uppfostra båda när hon var så ung.

Så håller hon formen

Leslie, idag förlovad med skådespelaren Matthias Hues, 62, avslöjar hur hon hållit sitt utseende så ungt under alla dessa år.

I 20-årsåldern tränade eller idrottade hon aldrig, utan tänkte mest på vad hon åt.

– Jag följde min mormors råd. Hon var dansare och åt små, hälsosamma mål var tredje timme ungefär. Mängden kolhydrater och protein brukar motsvara en handflata ungefär, och mängden grönsaker brukar vara dubbelt så stor, förklarar Leslie för Daily Star och fortsätter.

– I 30-årsåldern började jag sporta och blev förälskad direkt. Jag åker mycket skidor och har svart bälte i karate. För ungefär tio år sedan började jag styrketräna, det är ett bra sätt för mig att bibehålla en stark och tonad figur.

Men på söndagar är det minsann vilodag, då äter Leslie vad hon vill och skippar träningen. Utöver det så ser Leslie till att alltid få åtta timmars sömn.

”Vill inspirera andra kvinnor”

Skulle Leslie vinna tävlingen i Sports Illustrated så blir hon en av de äldsta kvinnorna någonsin att pryda omslaget.

– Jag vill inspirera kvinnor och bevisa att vi kan vara vackra oavsett ålder. Att få kvinnor att tro på sig själva oavsett hur deras livssituation eller kropp ser ut, säger Leslie till Daily Star.

Vilken krutgumma, hon vet verkligen hur man håller sig fräsch!

Tryck nu på DELA-knappen för att inspirera dina vänner!