Åkeriets klockrena passning till Isabella Lövin hyllas av tusentals: ”Jobbar med väldigt tunga stenar”

Under politikerveckan i Almedalens sista dag så avslöjande SVT att klimatministern Isabella Lövin (MP) har en riktig miljöbov i sitt garage, vilket kanske inte är så himla passande hennes roll.

– Det är min mans bil. Han är skulptör och jobbar med sten, svarade hon då.

Efter det här har det riktats massiv kritik mot Lövin, men många har också skämtat om det hela. Ett av de företag som vågat skoja om ministerns tabbe är Dahlbergs åkeri.

Det var under SVT Opinions sändning från Almedalens sista dag, när det handlade om Miljöpartiet, som det avslöjades att klimatminister Isabella Lövin – som också är ett av MP:s språkrör – har en bil där hemma som inte är det minsta miljövänlig.

Det handlar om en 13 år gammal dieseldriven pickup.

– Det är min mans bil. Han är skulptör och jobbar med sten – och jag tror han har berättat att han kör 300 mil om året med den här bilen, svarade Lövin.

Bild: Flickr/News Oresund

Det hela har diskuterats och skämtats om flitigt efteråt. Ett av de inlägg kring debatten på sociala medier som fått mest uppmärksamhet kommer, kanske lite oväntat, från Dahlbergs åkeri.

Äntligen, nu åker vi på husvagnssemester 👌Om det är nån som tycker att vi har onödigt stor dragbil att dra husvagnen…

Posted by Dahlbergs Åkeri i Umeå AB on Friday, July 13, 2018

Till en bild på ett fordon föreställande en lastbil, som drar en stor husvagn, skriver företaget med glimten i ögat: ”Äntligen, nu åker vi på husvagnssemester. Om det är nån som tycker att vi har onödigt stor dragbil att dra husvagnen med så är det helt okej eftersom vi jobbar med väldigt, väldigt tunga stenar.

Jobbar med stenblock

Det hela fick massvis av reaktioner – och åkeriet passade dessutom på att påtala att lastbilen klarar utsläppskrav Euro 6.

Några dagar efter det genanta avslöjandet så lade Isabella Lövin upp en bild på sociala medier för att visa vad det är för stenar som det handlar om. Enligt fotot är det stenblock som mannen främst verkar jobbar med.

Vad man än anser om Isabella Lövin och bilen så tycker jag att Dahlbergs åkeri var riktigt roliga som passade på att skicka en skämtsam passning på det här sättet. Det menar jag nog att politiker får bjuda på när sådant här kommer fram!

Tycker du också att åkeriet gjorde rätt? Tryck i så fall på dela-knappen för att sprida skrattet vidare till dina vänner!