Alexander, 24, gifter sig med 81-åriga kusinen – för att slippa göra lumpen

Att göra lumpen sågs förut som något man absolut skulle göra, det gjorde att man växte upp från pojke till man sades det. Idag ser det dock lite annorlunda ut, lumpen ses inte längre som ett mandomsprov och kan till och med stå i vägen för att utbilda sig.

Men i Ukraina är det obligatoriskt att göra lumpen, vilket kan få unga män som absolut inte vill göra lumpen att ta till ganska drastiska åtgärder för att slippa.

Ta till exempel den 24-årige Alexander Kondratyuk – han gick så långt att han gifte sig med sin 81-åriga kusin för att slippa undan lumpen, skriver Unilad.

Ukrainska myndigheter utreder nu ett minst sagt ovanligt fall. Den 24-årige Alexander Kondratyuk skulle inställa sig för militärtjänstgöring, något som är obligatoriskt i Ukraina. Men Alexander tycker sig ha hittat ett kryphål som gör att han slipper.

Uppges vara en god make

Enligt ukrainsk lag kan man slippa undan lumpen om man är gift med en fru som kräver extra omvårdnad.

Därför har Alexander nu gift sig med sin 81-åriga kusin Zinaida Illarionovna.

Alexander uppger själv att han utvecklat starka band till sin 57 år äldre kusin, som i sin tur hävdar att Alexander är en god make som ser efter henne.

Händerna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Bildkälla: Shutterstock

”Barnbarnen är där oftare”

Men enligt Zinaidas grannar så syns Alexander aldrig hos sin kusin tillika maka.

Till Unilad säger grannarna att ”barnbarnen och syskonbarnen är där mycket oftare än maken.”

Det enda beviset för att Alexander och hans kusin är gifta är deras vigselbevis, som enligt lag låter Alexander slippa undan lumpen.

– Om myndigheterna kan bevisa att de inte lever som gifta utan att de gjort det här bara för att Alexander ska slippa undan militärtjänstgöring, kan han tvingas till det ändå, säger Roman Korchenyuk, jurist, till Unilad.

Militären på bilden har ingenting med artikeln att göra. Bildkälla: Pixabay

Är Alexander lat eller smart? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!