Alexander, 38, spenderar 7 000 kronor på ost

I tv-programmet Lyxfällan träffar programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg personer som har svårt att få ihop sin ekonomi.

Med hjälp av de två ekonomi-experterna får deltagarna hjälp med att få ordning på sin ekonomi – och i tisdagens avsnitt fick tv-tittarna stifta bekantskap med Alexander, 38, från Falkenberg.

Han hade försatt sig i en riktig ekonomisk knipa genom en rad dåliga köp – bland annat spenderade han 7 000 kronor per år på hushållsost.

När Alexander från Falkenberg fick reda på att han skulle bli pappa så fick han en chock som fick honom att börja spendera allt mer pengar på onödiga saker.

Ost för över 7 000 kronor per år

När programledaren Magdalena Kowalczyk går igenom Alexanders kostnader tillsammans med honom blir det tydligt hur mycket han faktiskt spenderar i onödan.

Bland annat köper Alexander ost för 600 kronor i månaden.
– Jag går och småhandlar, som ost. Jag älskar ost. Jag vräker i mig ett kilo hushållsost på en vecka, säger Alexander i programmet.

Godis, läsk och cigaretter

Alexander lägger även mycket pengar på sina bilar, han äger nämligen tre stycken. En av bilarna är en raggarbil, eftersom Alexander är raggare.

Utöver bilarna så lägger Alexander runt 6 200 kronor i månaden på cigaretter, läsk och godis.

Med hjälp av programmet får Alexander som tur är ordning på sin ekonomi.

Se ett klipp från avsnittet med Alexander på här nedanför!

Tryck nu på DELA så att dina vänner också får se detta!