Alice, 23, har inte borstat tänderna på 10 år – men titta nu när hon öppnar munnen

Att borsta tänderna två gånger om dagen är något de flesta av oss gör utan att tänka speciellt mycket på det.

Redan när man är liten får man lära sig om hur ”Karius och Baktus” kommer att angripa gaddarna om man inte tar hand om dem ordentligt.

Visst händer det att man kanske glömmer bort det någon helgkväll när man somnar på soffan men det är väldigt viktigt att ta hand om sina tänder, enligt de allra flesta.

Men inte för alla. 23-åriga Alice har till exempel inte borstat tänderna på tio år, enligt brittiska The Sun.

Enligt Vårdguiden bör man borsta tänderna två gånger om dagen, morgon och kväll. Detta gör man för att hålla munnen och tänderna rena från bakterier och beläggningar som uppstår när vi äter och dricker dagtid.

”De ser helt perfekta ut”

Håller man inte tänderna rena löper man stor risk att få hål i tänderna eller inflammerat tandkött. För att inte tala om den dåliga andedräkten.

Men Alice Kid, 23, från London i England, har inte borstat tänderna på över tio år.

– Det är väl ett socialt tabu att inte borsta tänderna men om sanningen ska fram så bryr jag mig inte, jag har inte borstat mina på tio år. När jag ser i spegeln så ser mina tänder helt perfekta ut, säger Alice till The Sun.

Bildkälla: Facebook

”Gjorde det som en revolt – slängde tandborsten”

Som barn borstade Alice bara tänderna när hon själv kom ihåg det. Som tolvåring fick Alice tandställning som hon fick bära i över ett år.

– Tandläkaren jag fick träffa då tjatade hela, hela tiden om hur viktigt det var att borsta tänderna så jag slutade väl helt som en revolt-grej. När jag blev av med tandställningen slängde jag min tandborste, säger Alice till The Sun.

Bildkälla: Facebook

Bara haft ett hål

Den dåliga munhygienen till trots har Alice bara haft ett hål och det var när hon fortfarande borstade tänderna.

Med tuggummi som enda hjälp för tänderna hävdar Alice även att hon aldrig haft problem med dålig andedräkt.

– Det är väl svårt att känna på sig själv, men min pojkvän har aldrig nämnt det för mig, säger Alice till The Sun.

Tandläkaren klagar inte

Alice äter mycket grönsaker, dricker inte, röker inte och tycker inte om läskedryck, vilket enligt henne själv gett henne bra tänder.

– Jag går till tandläkaren en gång per år och där frågar de aldrig om min munhygien. De brukar ta bort lite tandsten bara, men skulle de säga till mig att jag måste börja borsta tänderna så skulle jag göra det direkt. Men som det är nu får jag mest beröm över hur vita och hälsosamma mina tänder ser ut, så varför skulle jag lägga tid på att borsta dem? säger Alice till The Sun.

Bildkälla: Facebook

Visst ser hennes tänder väldigt vita ut, men nog måste det kännas ofräscht att inte borsta dem? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner får läsa om Alice!