Alla kvinnors drömkalender är här igen: Sexiga brandmän och söta djur – på en och samma gång

När det kommer till vilka yrken som kvinnor tycker är sexigast hos män brukar brandmän hamna överst på listan, vilket kanske inte är så konstigt om man tänker efter.

De är väldigt starka, modiga och riskerar dagligen sina liv för att vi andra medborgare ska vara trygga. Det är helt enkelt ett yrke som verkligen förtjänar respekt!

Sedan 1993 har dessa australiska brandmän inte bara räddat livet på människor och djur från bränder – de har även gett ut en minst sagt vågad kalender där allt överskott gått till välgörande ändamål.

Nu är årets kalender här!

Kalendern, som har det icke överraskande namnet Australian Firefighters Calendar, kommer nu ut för det 28 året i rad.

Samlat in miljontals kronor

Kalendern består helt enkelt av sexiga, vältränade brandmän som poserar tillsammans med söta djur.

Ursprunget till kalendern var inte bara att visa upp att brandmän är bra mycket mer vältränade än de flesta andra yrkesmän, utan för att samla in pengar till ett barnsjukhus samt till forskning kring brännskador som drabbar barn.

Sedan dess har det bara rullat på och brandmännen har skänkt pengar till flera olika välgörenhetsorganisationer genom åren.

Sammanlagt har de samlat in över 3.2 miljoner australiska dollar, vilket motsvarar strax över 20 miljoner svenska kronor.

”Gjort det omöjligt för djuren”

Som om det inte vore nog med goda gärningar så kommer alla djur i kalendern från räddningsaktioner i Australien, som ju drabbats extremt hårt av skogsbränder på senare tid.

– Det har varit förödande och de förstörda skogarna har gjort det omöjligt för många djur att återvända till sitt naturliga habitat, säger David Rogers, chef över kalendern, till sajten Tyla.

Kalendern har på senare år blivit nästan omåttligt populär, vilket såklart är bra då pengarna går till välgörande ändamål.

Men det har också inneburit större konkurrens bland brandmännen om att få vara med i kalenderna.

Sex olika kalendrar att välja bland

– Varje år får vi in hundratals ansökningar, men vi kan bara välja ut tolv stycken som kommer med i den slutgiltiga kalendern, säger David Rogers till Tyla.

Inför 2021 finns det hela sex stycken kalendrar att välja bland.

En med sexiga brandmän och hundar, en med sexiga brandmän och katter, en med sexiga brandmän och olika djur, en med bara djur, en med bara sexiga brandmän och så en lite mer barnvänlig kalender med påklädda – men fortfarande sexiga – brandmän.

Vill man köpa en kalender och hetta upp vardagen samtidigt som man gör en god gärning kan man göra det här.

Bildkälla: Australian Firefighters Calendar

Kalendern kostar 13 australiska dollar, vilket motsvarar ungefär 90 svenska kronor, exklusive frakt.

Vilket fint initiativ – i dubbel bemärkelse! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får chansen att glutta på lite sexiga brandmän!