Amanda, 24, har har spenderat 500 000 kr på att bli en levande Barbie – nu vägrar läkarna operera henne mer

Att få se ut precis som man själv vill är en mänsklig rättighet. Ingen kan säga att det ena är mer rätt än det andra, oavsett hur man väljer att se ut.

För finska Amanda Ahola, 24, innebär det att göra allt för att se ut som en levande Barbie-docka. Hon har, sedan 18-årsdagen, spenderat ungefär 500 000 kronor på sin förvandling.

Men alla operationer medför även hälsorisker, och nu vägrar läkarna göra fler ingrepp, skriver Ladbible.

Här på Humorbibeln skriver vi inte bara om saker som ska få våra läsare att skratta. Vi lyfter även personer som valt att leva sina liv på ett lite annorlunda och unikt sätt, och det är vår åsikt att alla människor är lika mycket värda och ska respekteras oavsett hur man lever sitt liv!

Ända sedan Amanda var 16 har hon drömt om att få lägga sig under kniven. Intresset för plastikkirurgi mynnade till slut ut i en dröm om att få se ut som en levande Barbie-docka.

View this post on Instagram

🐰🐰

A post shared by Amanda Ahola (@aholaamand) on

Bär korsett för mindre midja

När Amanda var 18 år genomförde hon sina första operationer med pengar hon började spara redan som 16-åring, och har idag opererat brösten tre gånger, förstorat läpparna, lyft ansiktet och gjort kindbenen rundare. Hon bär dessutom en speciell korsett varje dag – för att få mindre midja.

Sammanlagt rör det sig om 500 000 kronor som Amanda lagt på operationer.

Läkarna säger nej

Amanda vill även operera sin rumpa, tänder och ytterligare ett ansiktslyft, men i och med att alla plastikoperationer innebär en hälsorisk säger nu läkarna stopp för fler ingrepp.

View this post on Instagram

#finnisgirl

A post shared by Amanda Ahola (@aholaamand) on

– Jag har försökt hos tre olika kliniker, men har nekats överallt. Så nu gör jag bara mindre behandlingar som jag kan sköta på egen hand, säger Amanda enligt Ladbible.

Hennes bröst är vid det här laget så stora att de är i vägen när Amanda ska sminka sig. Men Amanda är trots det nöjd med sin kropp.

– Genom att förändra mitt utseende har jag fått ett liv som jag annars aldrig hade kommit i närheten av. Allt hade varit helt annorlunda utan mina bröst, säger Amanda enligt Ladbible.

”Älskar mitt utseende”

Amandas yttre har naturligtvis väckt reaktioner men hennes nära och kära står fortsatt bakom henne.

– Vänner och familj accepterar mig, även om de inte förstår alla mina beslut, men det påverkar inte mina relationer. Jag älskar mig själv, både mitt utseende och min personlighet. Sedan är ingen perfekt, men jag kommer att fortsätta med det här tills jag kommer så nära som det bara går, säger Amanda enligt Ladbible.

Vad tycker du om detta? Gör Amanda rätt som följer sin dröm, eller är det knasigt? Tryck nu på DELA-knappen!