Anki kontaktas av argsint bedragare – men klockrena svaret får bluffmakaren att gå i taket

Jag tror att de flesta av oss någon gång har råkat ut för en bluffmakare som är villig att göra nästan vad som helst för att kunna blåsa en på pengar. Ofta handlar det om att man får mejl från konstiga avsändare, ibland är det luriga telefonsamtal och vid vissa tillfällen kan det även komma knepiga SMS.

Tack och lov, så är det oftast ganska lätt att förstå när man blir kontaktad av någon med ont uppsåt. Svenskan är många gånger uselt formulerad, eller så är det som man lovas alldeles för bra för att vara sant.

Jag får själv mejl då och då om att jag vunnit flera miljoner på något magiskt lotteri – och det förstår ju vem som helst att det är ett blufförsök. Speciellt när de alltid vill att man ska svara med bankuppgifter eller liknande.

Dessvärre finns även de bedragare som lyckas med sådant här. Det är bara att hoppas att polis och andra myndigheter får bukt med dem – att hederliga människor ska blåsas på pengar är bara så himla fel!

Att det ringer telefonförsäljare till en med ”otroliga erbjudanden” är en sak, men att man kontaktas av folk med enbart ont uppsåt – det är något helt, helt annat. Det tycker jag verkligen vi ska vara tydliga med.

Försöker vara Swedbank

En kvinna som fick ett SMS från en riktig bluffmakare var Anki. Hon förstod dock genast vad som pågick. Huruvida det här hänt på riktigt eller inte vet jag faktiskt inte, men oavsett så sker ju sådant här nästan dagligen – så ett bra svar som sätter idioten på plats får mig alltid att må bra!

Den här gången fick Anki SMS från en avsändare som kallade sig ”Sveddbank”. Troligen ett närmast komiskt svagt försök att försöka framstå som stora Swedbank, men här hade bedragaren inte riktigt gjort sin läxa!

I första SMS:et stod det så här:

Ni förstår ju själva att det här är en bluff! Dels skulle Swedbank aldrig be om uppgifter på det här sättet och dels är svenskan så usel att det är omöjligt att tro på. Speciellt inom bankväsendet där allt ska låta så iordninglagt och prydligt!

Har kort stubin

Men Ankis svar fick omgående bluffmakaren på dåligt humör! Se den fortsatta SMS-växlingen här nedan! Framför allt på slutet blir det hela på en sådan nivå att jag faktiskt inte kan hålla mig för skratt.

Ankis rätt enkla svar fick bedragaren, som uppenbarligen har kort stubin och inte gillar att bli avslöjad, att tappa humöret rejält! Det här gjorde hela min dag!

Var inte snål nu, DELA vidare om du också tycker att Anki gjorde rätt, så kanske vi tillsammans kan få ett stopp på sådana här bedrägerier!