Endast 1 av 10 får rätt på första försöket, men kan du lösa kluriga gåtan?

I dagens samhälle så hjälper datorer oss att tänka nästan vad man än ska göra. Snart behöver vi väl knappt använda hjärnan själva. Därför kan det vara bra att hålla igång geniknölarna med lite olika tester och utmaningar.

Det har dessutom blivit lite av en trend på nätet under senaste tiden, vilket ju då faktiskt får ses som väldigt positivt.

Jag har alltid tyckt om att sitta med gåtor och kluringar. Det kan handla om allt från ren matte till att man ska lista ut vad som egentligen försiggår i en bild.

Numera tror jag att vi mer än någonsin tidigare är i behov av den här typen av hjärngympa. För en liten tid sedan var sudoku oerhört populärt bland svenskarna. Korsord har nästan alltid varit stort – och nu under senaste året känns det som att lösandet av små tester på nätet vuxit allt mer.

Det här är givetvis en positiv utveckling. Hjärngympa är en av de saker i livet som man nog inte kan få för mycket av.

Den här kluringen (nedan) hittade jag på nätet tidigare i dag – och jag kände att jag ville skicka den vidare till er.

Bara 10% får rätt

Det är totalt 4 tändstickor – 2 som ligger vertikalt och 2 som är horisontalt – men din uppgift är nu att lista ut hur man kan flytta på en av dem för att skapa en kvadrat.

Det sägs att bara 1 på 10 klarar av den här kluringen på första försöket, för ja – det är faktiskt inte enkelt. Det gäller att våga tänka lite ”utanför boxen”, som man säger!

Nåväl – kan du komma på hur man genom att flytta på bara en tändsticka skapar en kvadrat?!

Lyckades du lista ut svaret? Nja, det är som sagt inte enkelt!

Men när du klurat färdigt, så kommer lösningen här nedanför!

Det handlar alltså inte om några stora förflyttningar här. Lösningen får man fram genom att dra den översta tändstickan lite utåt. Då skapas ett kvadratiskt hålrum i mitten där alla tändstickorna möts!

Tryck nu på dela-knappen för att skicka kluringen vidare till dina vänner!