Bara för genier: ”Ingen” kan se de dubbla bilderna i detta porträtt – lyckas du?

Optiska illusioner är några av de mest spännande bilderna som finns där ute.

När jag var liten fanns det i min pysselbok, men nu finns det ju miljontals där på nätet. De är mycket populära för sin tvetydighet som tenderar att visa två bilder samtidigt.

Medan miljontals sliter sitt hår över dessa förbryllande bilder, kan de inte låta bli att undra exakt vad de letar efter.

Den berömda bilden nedan har cirkulerat runt om världen, ända sedan 1888. För att ge er lite perspektiv så kan jag meddela att det var året den första telefonlinje mellan Stockholm och Göteborg byggdes och 1888 fick Sverige sin första legitimerade kvinnliga läkare.

Folk började förbryllas

Detta vykort ni snart ska få se producerades i Tyskland, för en organisation som heter ”The Anchor Buggy Company.”

Först delades vykorten ut, utan större förvarning om dess dolda budskap. Men snart började började folk att förbryllas över bilden…

Kan du se de dubbla bilderna i porträttet?

Konstnären som ligger bakom illustrationen var en brittiska serietecknare, kallad WE Hill. Han visste vad han gjorde, det var aldrig tänkt att allmänheten skulle fatta, skriver All cute all the time.

Fick tusentals fans

Efter månader utan att någon brydde sig, fortsatte WE Hill sin karriär som serietecknare. Men när det började pratas om bilden och ryktet spred sig, fick han snart tusentals fans.

Han kallade denna illusion ”Unga-gamla-kvinnan” och den skildrar en yngre flicka som tittar bort och en äldre kvinna som tittar ner.

Denna bild var den första i sitt slag och har stått sig genom tiderna, trots konkurrens från nyare bilder. WE Hills bild har setts av miljontals människor, förmodligen miljarder vid vid det här laget!

Ta en titt på bilden ovan och kolla om du kan se den dubbla bilden!

Som nämnts ovan bör du se en ung kvinna tittar bort och en äldre dam som tittar ner, något avskräckt.

Kan du se båda två? Om du behöver hjälp, i videon här under!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner får se det här!