Begagnad jättedildo såld för 32 000 kronor – skapade fullständigt kaos på auktionen

Alla värdesätter vi olika saker här i livet. Somliga föredrar att lägga pengar på upplevelser, medan andra tycker om mer materiella ting. Det som dock är gemensamt för de flesta av oss är att man gärna vill försöka uppnå någon form av njutning.

Jag känner många människor som väljer att lägga sina besparingar på fina restauranger, där en varmrätt många gånger kostar nästan lika mycket som en flygbiljett till Spanien.

Själv anser jag att det är lite knäppt att lägga så mycket pengar på en sak som mat, men som sagt – här är vi alla olika. Tur är väl det!

Alla har vi lite olika tankar om vad som är den optimala upplevelsen – och det finns många olika sätt att spendera pengar på. Medan vissa njuter av resor eller spabehandlingar väljer andra att lägga mer krut på mer materiella ting som båtar, bilar eller klockor.

Exklusiv auktion

Något av det absolut galnaste – och kanske också det roligaste – som jag hört att någon valt att lägga en riktigt stor summa pengar på rapporterades det för en tid sedan om från Irland.

På en exklusiv auktion såldes en sexleksak, närmare bestämt en jättedildo, från 1840. Den är alltså drygt 180 år gammal och ska från början ha varit en gåva från en högt uppsatt man till sin hustru.

Dildon, som tros härstamma från Kina, blev en jättesuccé på auktionen. Det kom in över 100 bud från hela 40 olika länder. Slutligen såldes den till en rik amerikansk samlare som vann en långdragen och intensiv budgivning mot ett erotikmuseum från Los Angeles.

Bild: The Irish Times

Prislappen landade på 3 200 euro, motsvarade omkring 32 000 svenska kronor.

En begagnad bil

Vad samlaren ska använda den 180-åriga dildon till kanske vi ska strunta i att spekulera i, men jag tycker ändå det är härligt att vi väljer att lägga pengar på så olika saker.

För 32 000 kr kan man liksom få till en riktig superresa, eller köpa en hyfsad begagnad bil…

Känner du någon som borde försöka köpa den här? Dela gärna vidare, så kanske du kan bjuda dina vänner på ett gott skratt i dag!