Bevisat: Här är Sveriges sexigaste namn – just nu

De allra flesta av oss strävar efter att träffa den rätta – om man inte redan gjort det.

Singeldjungeln kan dock vara riktigt snårig och under 2000-talet har det blivit allt mer populärt att hitta en dejt online. Hundratusentals svenska kvinnor och män är i dag medlemmar på sajter och i mobilappar genom vilka man kan träffa likasinnade för olika ändamål.

Det är givetvis suveränt att man kan komma i kontakt med nya människor på annat sätt än att springa på varandra på gatan, ses på krogen eller i matkön på Ica. Internets framfart har på så vis utökat och förbättrat utbudet för alla världens singlar!

När man då letar efter en framtida partner så har vi alla olika målbilder och preferenser. Vissa kanske bara fokuserar på utsidan, en del bryr sig mest om personens yrke och somliga tycker säkert att fritidsintressen är det viktigaste.

När man är med på dejtingsajter fungerar det ofta som så att man skriver en liten presentation om sig själv samt laddar upp några bilder. De sakerna ger ju det första uttrycket och är därför kanske viktigast, men enligt populära sajten Happn spelar faktiskt även namnet viss roll.

Pixabay

Man har gjort en undersökning kring vilka förnamn som får flest gilla-markeringar – och bland de 315 000 svenskarna som använder dejtingappen är namn som Anna, Emma, Johan och Fredrik otroligt populära hos det motsatta könet.

– Våra namn sänder ofta ut signaler om oss. Troligtvis eftersom vi alla bär på associationer kopplade till olika namn. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en kombination av en rad faktorer som avgör om vi blir intresserade av någon, säger Claire Certain, trendchef på Happn, i ett pressmeddelande.

– Med andra ord finns det ingen anledning att misströsta om just ditt namn inte finns med på topplistan.

Pixabay

Undersökningen genomfördes i mars 2018 och visade också att det är bäst att ha fem bilder på sin profil – och att fotona helst ska vara både helkropps- och porträttbilder.

De allra populäraste singlarna beskriver sig ofta som positiva – och de gillar att träffa nya människor, resa och att festa.

Här är de mest populära, svenska namnen!

Kvinnor
1. Anna
2. Emma
3. Malin
4. Sara
5. Johanna
6. Sofia
7. Elin
8. Frida
9. Ida
10. Hanna

Män
1. Johan
2. Fredrik
3. Daniel
4. Erik
5. Andreas
6. Martin
7. Mikael
8. Marcus
9. Jonas
10. Peter

Tagga nu någon som du känner med ett namn från den här listan! Det gör du i kommentarsfältet här nedanför! Eller är du själv med? Då trycker jag att du ska trycka på dela-knappen!