Kluring: Bilden föreställer ett gäng hundar – men kan du se vilken som är riktig?

Något som alltid har trollbundit människan är kluringar och utmaningar. Det kan handla om allt från optiska illusioner till matematiska problemlösningar, men de flesta av oss tycker det är kul att utmana oss själva. Kanske för att det kittlar vår tävlingsinstinkt.

Den här gången handlar det om något väldigt trevligt – att gissa vilken hund som är riktig och vilka som är gosedjur i en stor hög av söta vovvar!

Jag minns från skolan när det var matte på schemat. Ofta avslutade vi timmarna med att göra en sådan där kluring tillsammans. Det var alltid något annat än att räkna vanligt plus och minus. Det blev som en liten höjdpunkt under skoldagen. Eller i alla fall på just den lektionen.

Det handlade ofta om att tänka på ett lite annat sätt, hitta dolda små saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och intressant.

Jag minns en som handlade om att lista ut hur många trianglar som rymdes inom en triangel och som jag och en vän satt med i säkert 20 minuter innan vi redovisade vårt svar – och då hade vi knappt lyckats hitta hälften.

Hitta rätt hund

Även om det då infinner sig en viss besvikelse då så kan det vara fascinerande att man trots en sådan ansträngning ändå är så långt ifrån den korrekta lösningen. Men det känns ändå som att det hör till – det ska inte vara lätt att lösa sådant här.

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sitt resultat med andra.

Den här kluringen (nedan) går ut på att gissa vilken av de söta hundarna i bilden som är riktig. Det är bara en som är det – resten är gosedjur. Tydligen är det bara 1 av 5 som listar ut rätt svar!

Till att börja med – den här bilden är ju så bedårande att det nästan värker i kroppen!

Men lyckas du se vilken av hundarna som är riktig? De andra är som sagt gosedjur.

Nedan kommer svaret!

Den här sötnosen har alltså placerat sig mitt bland sina gosedjursvänner – och han trivs säkerligen jättebra!

En avgörande detalj är hans päls på huvudet. Kolla noga så ser du att det är lite fluffigare och mer spretigt än hos de andra!

Se nu till att dela DELA det här med dina hund-älskande vänner som nog kan behöva bjudas på lite hjärngympa!