Bilist körde av vägen – blev livrädd för liten spindel

Alla är vi rädda för något här i världen. En del av oss är rädda för höjder, en del av oss springer iväg så fort vi ser en katt.

Varför man har fobi, eller stark och orimlig rädsla, för vissa saker går inte att förklara med logik men rädslan kan ibland få en att reagera överdrivet.

Men frågan är om den här amerikanska kvinnan tar priset – hon körde nämligen av vägen när hon såg att en spindel klättrade inuti hennes bil, skriver New York Post.

Att vara rädd, eller rentav ha en fobi, för spindlar är bland de vanligaste fobierna som finns hos oss människor och kallas för araknofobi. Det beror på våra förfäder som, när de bodde i skogar och djungler, inte kunde se skillnad på de giftiga och ofarliga spindlarna. Det sitter med andra ord i våra gener och är väldigt normalt, även om det i dagens Sverige inte är så nödvändigt.

Klättrade på sätet

Det kan dock vara svårt att förbise sin fobi när man ser en spindel, trots att spindeln inte är farlig.

Det fick en kvinna i USA erfara. När hon var ute och körde bil i norra New York den 10 april fick hon plötsligt syn på en inte helt välkommen liftare.

En spindel klättrade nämligen upp på hennes säte, vilket fick kvinnan att tappa kontrollen över sin bil och köra av vägen.

Fick tillkalla ambulans

Kvinnan krockade och skadade sitt ben så pass allvarligt att ambulans fick tillkallas. När polis kom till platsen pratade de med kvinnan som fick erkänna att krocken berodde på en liten spindel.

Den lokala polisen gick sedan ut med ett meddelande på sin Facebook:

”Efter att ha undersökt olyckan på Silver Spur Road idag känner vi oss tvungna att ta upp en sak som ofta orsakar olyckor. Föraren av fordonet såg en spindel och krockade på grund av det. Vi vet att det är lättare för vissa men försök lära nya förare, och er själva, att överkomma er rädsla och sakta in bilen på ett säkert ställe. Det kan handla om liv och död,” skriver de på sin Facebook.

Bildkälla: Facebook

Visst kan man bli rädd för spindlar men tänk så illa det kunde ha gått! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta!