Blinde Tommy tröttnade på ”dumma” frågor – geniala kontringen hyllas nu världen över

Vi föds alla med olika förutsättningar, egenskaper och färdigheter. Medan vissa har nedsatt syn så har andra dåligt pigment. Somliga har sämre hörsel medan en del har psykologiska problem. Sådan här kan givetvis även komma under årens gång, men oavsett så gäller det att hantera det som livet ger en på bästa sätt.

Det kan så klart vara lättare sagt än gjort, men motgångar kan i slutändan också leva till att man växer som person. Vissa saker som i början känns tunga kan föra fram bra saker, fördelar – och positivism.

Alla människor är lika mycket värda – oavsett vilka förutsättningar man fötts med. Det tror jag att de flesta av oss är överens om och med våra olika färdigheter och egenskaper kan vi komplettera varandra på bra sätt genom livets gång.

Om någon skulle vara intresserad av att veta hur det är att vara blind sedan födseln – då ska man lyssna på Tommy Edison. Trots att han inte ser något så har den här mannen alltid ett leende på läpparna och han har inte låtit sin funktionsnedsättning hindra honom, skriver Boredpanda.

Han jobbar som radioprogramledare, har en Youtube-kanal och är dessutom filmrecensent för blinda. Tommy har fullt upp, helt enkelt. Hans positiva energi är det som personifierar honom och den här mångsidige mannen är ett levande bevis på att det finns värre saker i livet än att vara blind.

Kanske på grund av att Tommy inte låter sin synnedsättning hindra honom från att uppnå sina mål, så tröttnade han till slut på kommentarer som:

– Det måste vara för jävligt att vara blind!

– Hur orkar du leva med det där?

Han anser att frågorna många gånger är ställda med snälla och välmenande syften, men att de som oftast undrar inte riktigt tänkt efter och att frågorna därför blir lite ”dumma”.

Slipper partnerns åldrande

Därför spelade Tommy in ett klipp i vilket han, lite med en klackspark, listade 9 klockrena fördelar med att vara blind!

1. Man får gå på flygplanet först

2. Blir behandlad som en kung på nöjesfält

3. Jag behöver aldrig vara nykter på fester för att sedan köra hem

4. Jag behöver inte klippa min egen gräsmatta

5. Min el-räkning är troligen lägre än din

6. Jag får åka tåg rabatterat – ibland till och med gratis

7. Alla kvinnor jag någonsin träffat, deras utseende har varit 10 av 10 (eftersom jag inte kan se dem, fantasin vet inga gränser)

8. Jag behöver inte följa min partners åldrande

9. En annan sak som är häftigt med att vara blind är att jag inte ser vilken ”ras” någon tillhör. Jag kan därför inte döma någon utifrån deras hudfärg eller utseende. Det viktiga för mig är vad som kommer ur deras mun och om de verkar ha varma hjärtan.

Sammanfattningsvis: Ja, det är faktiskt ganska fördelaktigt att vara blind!

(Tryck gärna på dela-knappen längst ner på sidan om du tycker att Tommy gör rätt, så kan vi hjälpas åt att sprida hans viktiga budskap vidare!)

Tommys ”lista” hyllas nu världens över – dels av andra blinda, dels av seende människor! Att han kan se så här positivt på livet ger i alla fall mig en energikick och det får en faktiskt att tänka till!

Nedan kan du se klippet i sin helhet om du vill!

Tycker du att Tommy gör rätt? Tryck då på dela-knappen för att sprida hans viktiga budskap vidare!