Bonden åker ut på snötäckt äng med viktig uppgift – sekunder senare fascineras en hel värld av resultatet

I juletider brukar det spridas enormt mycket glädje runtomkring oss, det blir nästan som ett magiskt skimmer kring julen som gör os alla lite mer generösa och omtänksamma. Självfallet finns det massor av olika sätt man kan vara generös på under jul – och ingen kan säga att det ena sättet är bättre än det andra. Dan är en amerikansk bonde som jobbar på gården Prunty Farms. Han tog hjälp av det han hade, nämligen sin frusna åker, för att skicka alla en underbar julhälsning som nu hyllas av tusentals.

Det finns mängder av fina saker man kan göra för andra under julen. Det kan räcka med att önska en främling god jul eller att skänka lite pengar eller mat till behövande. Eller kanske ringa upp den där kompisen man inte hörts med på väldigt länge och kolla läget.

Använder det han har

Som lantbrukare innebär vinterhalvåret lite mindre arbetsbörda då det inte finns någon skörd att ta hand om. Men det finns andra sätt att använda sina marker på. Lantbrukaren Dan jobbar på Prunty Farms i North Dakota i norra USA. När han såg att hans 8 000 kvadratmeter stora åker hade täckts av snö så gick han raka vägen ut till sin traktor och körde ut på åkern – för att skapa sin egen lilla julhälsning.

Hyllas av miljoner

Dans verk fångades på film och har nu setts av över två miljoner människor som hyllar den driftige bonden.

Se vilken fin julhälsning! ”Merry Christmas” betyder som bekant ”God Jul” på engelska!

Tryck nu på dela-knappen och skicka en fin julhälsning till dina vänner – det kommer de garanterat att uppskatta!