Brandmännens livsviktiga budskap: Därför stjäl vi mobiler på stranden

Trots att coronaviruset har världen i sitt grepp så har sommaren – äntligen – kommit till vårt avlånga land.

Med sommar kommer också de veckor på året vi svenskar har en chans att bada utan att helt frysa ihjäl, vilket brukar innebära att stränderna fylls av glada badsvenskar.

De lite yngre barnen får plaska på grundare vatten, men faktum är det inte behöver vara djupt alls för att barnen ska vara i fara om något skulle hända.

Just därför är det otroligt viktigt att alltid ha koll på sina små barn, oavsett om de bara sitter i en liten pöl och plaskar.

Tyvärr är det vanligt att de vuxna ser barnens badande som en liten paus, och tar tillfället i akt att kolla sina telefoner.

Räcker med en vattenpöl

Vattnet må vara grunt, men det kan ändå utgöra en absolut livsfara för ett barn, framför allt om de inte är så vana vid vatten.

Enligt Barnakuten så räcker det med en liten vattenpöl för att en olycka ska kunna ske.

Något få människor tänker på är också att man aldrig skriker när man råkar ut för en badolycka eftersom all energi går åt till att kämpa sig upp ur vattnet. Detta gäller även vuxna.

”Stjäl” mobiltelefoner på stranden

Trots den absoluta livsfaran med badande barn så sitter många föräldrar med sina telefoner på stranden, vilket gör dem ouppmärksamma på eventuella olyckor.

För att väcka badarnas uppmärksamhet kring detta valde Södra Älvsborgs Räddningstjänst att spela in ett klipp kring detta, som tagit nätet med storm.

I det minst sagt roliga klippet får vi se brandmannen Mattias Arvidsson och brandingenjören Pontus Studahl besöka en strand fylld av badare.

De går runt bland badarna som sitter med sina telefoner – och rycker dem ur händerna på badarna.

Därefter passar brandmännen på att göra de vuxna medvetna om barnen som leker i vattnet.

Bildkälla: Facebook

”Låt mobilen vila på badstranden”, lyder räddningstjänstens budskap på Facebook.

Klippet har verkligen gjort succé och har i skrivande stund över en miljon visningar.

Här kan du se det roliga – och viktiga – klippet!

Budskapet gick verkligen fram med andra ord, till våra barns stora glädje. Tryck nu på DELA-knappen så att fler får den här viktiga informationen!