Bussföretagets klockrena passning till Stefan Löfven hyllas av tusentals: ”Du verkar ha missat…”

Bussföretagets klockrena passning till Stefan Löfven hyllas av tusentals: ”Du verkar ha missat…”

Då och då blossar det upp skandaler, tabbar och missar som politiker har gjort. De är alltid hårt bevakade av medierna och minsta grej kan bli något riktigt stort. Samtidigt gäller det för dem att föregå med gott exempel. De är ju förtroendevalda och har oerhört viktiga roller.

Den som oftast blir hårdast kritiserad är kanske statsministern. Få människor har så många blickar på sig som Stefan Löfven. Lite beroende på vilket parti man röstar på, eller tillhör, så tycker man säkert olika om hur han sköter sig.

Det vi nog dock kan vara överens om är att statsministern sannerligen inte har ett enkelt arbete.

Ibland är en stor del av hans jobb att hantera kriser, eller svara på tuffa frågor när något nytt eller oväntat framkommit som kan kopplas till statsministerns uppdrag. För en tid sedan avslöjade Expressen att Sveriges regeringsplan flera gånger flugit mellan Arlanda och Bromma flygplats för att hämta ministrar.

En sträcka på drygt 4 mil som brukar ta omkring en halvtimme i bil. Att då flyga kan tyckas rätt onödigt. Det menade i alla fall många när den här nyheten framkom. Statsministern Stefan Löfven fick självfallet massvis av frågor om det hela.

Flickr

Två av de ministrar som flugit den exceptionellt korta sträckan var Gustav Fridolin (MP) och Aida Hadzialic (S, men har numera lämnat sin ministerpost).

”Verkar ha missat…”

Som pricken över I:et skulle det komma en oväntad, men rätt rolig, passning från företaget Flygbussarna – som bland annat trafikerar sträckan mellan de två Stockholmsflygplatserna.

I en helsidesannons i tidningen Dagens Nyheter skickade bolaget en syrlig passning till Stefan Löfven:

”Men Stefan. Du verkar ha missat vår nya linje mellan Bromma Airport och Arlanda. Boka din biljett i vår app eller på flygbussarna.se nästa gång.”

Annonsen fick stor uppmärksamhet – och många hyllade det lite skämtsamma marknadsföringssättet.

– Det här var helt enkelt ett bra sätt att upplysa om den nya möjligheten som jag hoppas att även regeringens tjänstemän kommer att använda sig av, sa John Strand, VD på flygbussarna, till Dagens Media.

Jag tycker i alla fall att detta var riktigt roligt gjort. Snåla inte nu, DELA om du håller med!