Byn chockas när 18 barn föds med rött hår – då avslöjas detalj som blottar prästens förbjudna hemlighet

Att avge kyskhetslöfte innebär att man inte får ha sex förrän man gift sig – och det är något man är noggranna och tydliga med inom vissa religioner. Bland annat inom katolicismen.

Att bryta mot sitt löfte och ge vika för frestelsen kan till och med leda till uteslutning ur ens församling.

Så skulle det gå för en spansk, ogift präst som det framkom hade varit lite väl pigg på att hoppa i säng med byns fruar. Borgmästaren beslutade till och med att prästen blev tvungen att lämna samhället, skriver sajten La Capital.

Huruvida den här historien är helt sann eller inte vet jag faktiskt inte. Det är väldigt svårt att säkerställa, men flera spanska sajter har rapporterat om händelsen som därför fått stor uppmärksamhet.

Myt om katolska präster

Det var som så att det i en liten spansk by föddes 22 barn under ett år. Till allas stora förvåning var hela 18 rödhåriga. Inget exceptionellt med det, kan tyckas – men när man tänkte efter så framkom det att den enda vuxna i samhället med rött hår var den katolska prästen.

Prästen på bilden har inget med den här historien att göra. Bild: Pixabay.

Det var en man som många högaktade och såg upp till – band annat stadens borgmästare som var en flitig besökare i kyrkan.

Människor föds ju med olika gener – dominanta och recessiva. Vad gäller rödhårighet så är det just en recessiv gen. Det innebär att man behöver två sådana för att det ska kunna resultera i att man blir rödhårig.

Dessa kan dock följa med från en tidigare generation, alltså mor- och farföräldrar, men det krävs – förutom i vissa extremfall – att i alla fall ena föräldern har rött hår, enligt La Capital.

Barnet på bilden har inget med den här historien att göra. Bild: Pixabay.

Dela gärna vidare

Därför blev det glasklart vad prästen hade hållit på med. Extremt ofta, dessutom. Huruvida han kommer att få återvända till byn och församlingen är oklart.

Den klassiska myten om katolska präster och att de gärna bryter mot sina kyskhetslöften fick sig en rejäl dos av sanning efter den här mannens ”mycket aktiva” år.

Så kan det gå när man hoppar i säng lite här och där! Jag kan faktiskt inte låta bli att få ett lite förbjudet leende av den här berättelsen. Var inte blyg nu, DELA vidare om du också tyckte att detta faktiskt var ganska roligt!