Claus fastnar med pungen i sin nya IKEA-pall – hans berättelse får tusentals att skratta

Ibland går saker och ting inte riktigt som man hade tänkt sig. Då finns det vanligtvis två vågar att gå – antingen deppar man ihop, grämer sig och våndas över problemet. Eller så väljer man att skratta åt det hela och bjuder på sig själv. Det sistnämnda tycker i alla fall jag oftast är att föredra. Visst, en del saker måste tas på allvar och hanteras, men mycket blir också lättare om man kan ta livet med en klackspark och dela med sig av sina bekymmer till andra. Jag kan dessutom imponeras av människor som har förmågan att skratta sig genom livet – som härlige normmanen Claus Jørstad.

Bildkälla: Claus Jørstad/Facebook

Det var när han råkade ut för en lite pinsam incident i duschen, med sin nyinköpta IKEA-pall, som Claus bestämde han sig för att dela med sig av upplevelsen i ett utförligt och helt underbart Facebook-inlägg.

Provsatt med kläder

Vad han däremot inte visste var att den unika berättelsen skulle bli en sällan skådad internetsuccé.

Eftersom Claus Jørstad har ett

Ibland går saker och ting inte riktigt som man hade tänkt sig. Då finns det vanligtvis två vågar att gå – antingen deppar man ihop, grämer sig och våndas över problemet. Eller så väljer man att skratta åt det hela och bjuder på sig själv.

Det sistnämnda tycker i alla fall jag oftast är att föredra. Visst, en del saker måste tas på allvar och hanteras, men mycket blir också lättare om man kan ta livet med en klackspark och dela med sig av sina bekymmer till andra.

Jag kan dessutom imponeras av människor som har förmågan att skratta sig genom livet – som härlige normmanen Claus Jørstad.

dåligt knä så tänkte han att det vore en bra idé att fixa en pall att sitta på i duschen.

Efter att ha provsuttit med kläderna på i butiken så föll valet på IKEA-varianten ”Marius” som verkade passa bra för ändamålet eftersom den var gjord av stål och plast samtidigt som den var bekväm att sitta på.

Bildkälla: IKEA Hackers

Men Claus hade inte tänkt på en detalj. Pallen hade åtta små hål i själva sitsen – något som snart visade sig skapa ett mindre angenämt problem. I ett inlägg på IKEA:s norska Facebook-sida berättade han i september 2016 om incidenten:

”Väl hemma placerade jag möblemanget i duschen och skuttade in. Utan kläder den här gången. Jag satte ner rumpan lugnt på stolen och satt där medan jag tvålade in min kropp. Inklusive skepparen och hans två matroser. Som ni förstår är skepparen kapten där nere och matroserna är de två nötterna som dinglar, men eftersom ni är svenskar och jag vet att ni i Sverige inte är så förtjusta i direkta beskrivningar av kroppens befruktningsapparat så kallar jag dem därför för skeppare och matroser”.

”Så, när det blir halt på däck, och kaptenen med besättning blir yra av skummet, ja då börjar de halka omkring som fulla sjömän!”, skriver Claus och fortsätter:

”Funderade och klurade”

”Då hände något. En matros halkade obemärkt iväg och såg sin chans att glida ner i ena hålet på pallen. Jag märkte det inte först, och som man vet brukar saker och ting utvidga sig i värmen. Och när en matros blir kokhet, ja då utvidgar han sig också extra mycket. Det här märkte jag inte förrän jag skulle resa mig upp, då jag noterade att pallen hängde fast i rumpan och dinglade där, och jag kände hur en obehaglig smärta slog ned som en blixt i mig. Den jäkla odugliga matrosen satt fast i hålet!”

”Så där satt jag. Och satt. Och spekulerade och funderade och klurade. Jag kunde inte putta upp matrosen, och jag var inte säker på om jag klarade att trycka loss honom. Så jag satt där och funderade lite till”, skriver Claus.

Men medan han satt där och funderade för fullt så började det hela snart att lösa sig per automatik.

”Jag satt där så länge att varmvattnet tog slut – och som man vet så blir det kallt när varmvattnet tar slut. Fruktansvärt kallt”, berättar han och fortsätter:

”Eftersom jag började frysa så tänkte jag att jag i alla fall skulle försöka hålla värmen medan jag funderade och tänkte, så jag försökte försiktigt att sträcka mig efter hårfönen… Och gissa vad som hände då?! Kölden hade ju faktiskt fått den där uppblåsta matrosen att krympa igen, så med ett plopp var jag en fri man igen!”

Bildkälla: Claus Jørstad/Facebook

Sedan avslutar Claus:

”Så nu har jag en fråga till er: finns den här pallen i gult?”

”Manskapet råkade i knipa”

Den ärliga berättelsen fick, kanske inte helt oväntat, snart folk att vika sig av skratt – och bara på en dag fick inlägget hela 25 000 gilla-markeringar och över 12 000 delningar.

IKEA själva var inte sena med att slänga ihop ett fyndigt svar i kommentarsfältet:

”Hej, Claus. Det var tråkigt att höra att manskapet råkade i knipa och att det nästan blev ett fall för räddningstjänsten. Vi rekommenderar att du plockar ut pallen från duschen och använder den till att sätta en fin blomma på, eller att du sätter på den en riktig uniform och i riktig miljö. Skulle du välja att behålla den i duschen så får du se till att klä dig rätt till nästa sjöutflykt. Här kan vi bland annat rekommendera en sydväst. När det gäller din fråga så finns Marius-pallen bara i rött, svart eller vitt. Ha en fortsatt bra dag”, skriver IKEA.

Jag tycker att det här är ett underbart exempel på när en person verkligen kan bjuda på sig själv!

Tryck nu på dela-knappen om du också fick dig ett skratt av den här incidenten!