CORONA-EXTRA: Hundratals personer ringer 112 när deras toalettpapper tagit slut – nu ryter polisen ifrån

Coronaviruset har just nu kopplat ett grepp om världen. Spridningen av viruset, som fått namnet Covid -19, går snabbt och det har fått länder världen över att reagera.

För att få bukt med spridningen uppmanas nu innevånarna i många länder att hålla sig isolerade i den mån det bara är möjligt.

Isoleringen har i sin tur fått många att börja handla på sig väldigt mycket förnödenheter, så som konserver, torrvaror och toalettpapper.

Just toalettpappret har blivit ett problem på flera håll, och i tidningar och på tv kan man se bilder på tomma butikshyllor från världens alla hörn.

I staden Newport i den amerikanska delstaten Oregon har bristen på toalettpapper fått innevånarna att ringa polisen – som nu tröttnat på nödiga samtal och ryter ifrån.

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

Det är sajten Viral Thread som rapporterar om hur polisen i den amerikanska staden Newport fått ta i med hårdhandskarna mot befolkningen och säga åt dem att sluta ringa 911 (motsvarande Sveriges 112) bara för att toalettpapperet är slut.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Ryter ifrån på skarpen

Efter att ha fått hundratals samtal från bekymrade innevånare utan dasspapper kände sig den lokala polisstyrkan nödgad att påminna befolkningen om vad larmnumret verkligen är till för.

I ett inlägg på sin Facebooksida ryter de ifrån på ett lika roligt som kreativt vis.

It’s hard to believe that we even have to post this. Do not call 9-1-1 just because you ran out of toilet paper. You…

Posted by Newport Oregon Police Department on Saturday, March 14, 2020

”Du överlever utan vår hjälp”

Översatt står det följande i inlägget, nedkortat:

”Det svårt att tro att vi ska behöva skriva det här inlägget. Rint inte 911 bara för att du fått slut på toalettpapper. Du överlever utan vår hjälp. Faktum är att historien erbjuder flera alternativ om ni i tider av nöd inte hittar ert favorit-toalettpapper.

Sjömän använde sig av gamla ankarlinor med saltvatten på. De gamla romarna använde gamla skrubbsvampar med saltvatten på. Vi är en kuststad och har därför saltvatten i överflöd. Snäckskal har också använts.”

Polisen fortsätter sedan inlägget med att rabbla upp massvis av olika alternativ för alla de som saknar toalettpapper.

De avslutar sedan inlägget på följande sätt:

”Var påhittig. Ha tålamod. Det är brist på toalettpapper just nu, men det kommer att lösa sig. Men ring inte 911. Vi kan inte komma med toalettpapper till er.”

Bildkälla: Shutterstock

Vilken tydlig men samtidigt kreativ och rolig markering från polisen!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!