David, 53, är beroende av korv – inget kan få honom att sluta: ”Korv är min drog”

Att ha laster eller att vara beroende av något är helt och hållet mänskligt. De flesta av oss kan knappt öppna ögonen utan en – eller två – koppar kaffe.

Självfallet finns det mängder av farliga beroenden också men det önskar man givetvis att alla håller sig borta ifrån.

Människor kan bli beroende av lite olika saker, men frågan är om man hört om någon som varit korvberoende?

Det är i alla fall engelsmannen David Harding.

Jag är alltid lite mossig i skallen under morgnarna. Det tar mig liksom en stund att komma igång, men efter att den första koppen kaffe åkt ner så börjar hjärnan att fungera igen. Det är ju en form av beroende, men det gör mig ärligt talat inte så mycket. Jag tycker kaffe är gott – och hade druckit det även om det inte hade någon påverkan på mig.

Fick söka hjälp

Det här är jag givetvis långt ifrån ensam om. Sedan finns det ju mer allvarliga beroende som spel, rökning eller droger. Givetvis kan ens konsumerande, eller drag till en viss sak, hållas på en okej nivå – det gäller bara att se till så att det inte eskalerar.

Någon som det gick för långt för vad gäller hans beroende är David Harding. Men här handlar det inte om något av de beroendena vi nämnt ovan – utan något som jag aldrig tidigare hört talas om.

Den här engelsmannen, som är 53 år, tvingades 2011 söka hjälp för sitt tvångsmässiga drag till att äta korv. Han kunde inte sluta, helt enkelt. Trots försök till hjälp från både psykologer och hypnotisörer så kunde David inte sluta.

En vanlig dag kunde han, utan problem, trycka i sig 13 korv med bröd tillsammans med potatismos eller äggröra. Hur det står till i dag, sju år senare, är oklart.

”Min drog är korv”

Sedan 5 års ålder har Londonbon ätit minst en korv om dagen – men att hans enkelspåriga matvana skulle vara ett beroende slog honom först 2010 när frun Susan bestämde sig för att laga något annat till middag.

– Jag kan på allvar inte uthärda tanken på att leva utan korv, sa han 2011 till Daily Mail. Drogmissbrukare behöver sin speciella medicin. Det är likadant för mig – förutom att min drog är korv.

David, som är revisor, berättade att han blev galen av tanken på att leva utan sin favoriträtt.

– Det fick mig att spåra ur helt. Det var väl då jag insåg att något inte stod helt rätt till och jag sökte professionell hjälp, berättade han.

Efter att han hade lagt över 20 000 kronor på olika former av behandlingar så hade inget hjälpt.

Blev en snackis

Experter har dock sagt till honom att beroendet inte är fysiskt.

– Tydligen så gillar jag bara korv, helt enkelt. Det är inget fel med det, men jag måste hitta något sätt att kontrollera mina drifter på, sa David Harding.

Hans berättelse fick enorm uppståndelse 2011 – och det udda beroendet blev en snackis över hela världen. Vi får bara hoppas att David i dag kommit ur sig beroende – och att han lever ett bra och trivsamt liv!

Visst är det väl gott med en korv ibland med David ÄLSKAR verkligen korv!

Tryck på DELA så att dina korvälskande vänner också får läsa om David.