Den här mattegåtan för tredjeklassare får tusentals att slita sitt hår, men kan du svaret?

Något av det bästa med att bli vuxen och att ha ett arbete är att man slipper läxor. Det kan dock bli en del av ens vardag när man skaffat barn, men då brukar det vara på en hanterbar nivå. Eller det vill man ju tro, i alla fall.

Men nyligen fick en förälder hjälpa sin dotter som går i tredje klass med en minst sagt klurig mattegåta – och när mamman inte kom på svaret var snart tusentals på nätet involverade.

Något av det bästa med mitt jobb är att när jag väl lämnar kontoret så är arbetsdagen över. Det är lite annorlunda mot när man gick i skolan och det väntade läxläsning när man kom innanför dörren där hemma.

Mina föräldrar tyckte alltid det var lite roligt att hjälpa mig med matteläxor. Kanske för att de fick känna sig lite extra smarta då de kunde de flesta svaren, men ibland fick även de tänka efter en bra stund för att lista ut rätt lösning.

Nåväl – nyligen skulle mamman Dusty Sappington hjälpte hennes 8-åriga dotter Izzy, som går i tredje klass, med läxan i matematik. Till slut kom de då till en uppgift som inte ens föräldern, efter lång betänketid, kunde besvara. Det här rapporterar sajten Shareably.

Tusentals svar vällde in

Kanske för att frågan var så luddigt formulerad: ”Janell har 15 kulor, men tappar några av dem. Hur många har hon kvar nu?”.

Reddit

Till slut bestämde sig Dusty för att lägga upp en bild av uppgiften på nätet – och omgående började förslag på svar välla in.

En av de som trodde sig ha en lösning svarade ”<15” (vilket betyder ungefär ”mindre än 15” på mattespråk), med tillägget att det nog var lite för komplicerat för en tredjeklassare.

Det finns helt enkelt en hel del tänkbara lösningar, men det kom tyvärr inget facit tillsammans med läxan, så vare sig internet – eller den här föräldern – har med säkerhet lyckats lösa uppgiften.

Vad tror du att rätt svar är?!