Dominic, 16, la upp bild på hundvalp – då anmäldes han av Facebook: ”Gör mig glad”

Saker och ting är inte alltid vad de verkar vid första anblick. Många gånger måste man titta en stund och försöka förstå vad det egentligen är man ser, eller vad det faktiskt är som försiggår.

En som nyligen fick ett klockrent bevis på det här är 16-årige Domonic Ibaos efter att han lagt ut en bild på sin hundvalp på Facebook.

Tonåringen från Filippinerna älskar att lägga ut bilder på sin lille vovve Dimitri, en mexikansk nakenhund, på Facebook. Men när han nyligen publicerade ett foto på sin valp tagen från en viss vinkel så svarade nätverket med att omedelbart ta bort bilden.

Här är den! Kan du gissa varför Facebook ansåg att den stred mot deras riktlinjer?

Facebook

Det är som så att Facebook har ett filter som känner av när något opassande läggs upp. Det känner av om det exempelvis syns en penis eller ett par bröst i ett foto.

Det var det här filtret som såg till att Dominics bild togs bort. Fotot på valpen såg helt enkelt för mycket ut som ett manligt könsorgan.

– Jag fick en anmälan och fick veta att bilden hade blivit blockerad bara några minuter efter att jag lagt ut den i en grupp. Vid det laget insåg jag inte att det såg ut som en penis. Jag såg bara ett fotografi av en oskyldig valp, säger hussen till brittiska Metro.

Facebook

Först blev 16-åringen arg på Facebooks agerande. Han hade ju faktiskt bara lagt upp en helt oskyldig bild på en liten hundvalp. Efter ett tag kunde Domonic dock se det komiska i den lite märkliga situationen – bland annat efter att han mötts av väldigt positiv respons från andra.

– Det gör mig glad att folk tycker att det här är så roligt. En person sa till mig att det var det bästa skrattet hen hade fått på flera veckor, säger han.

Facebook

Hunden Dimitri föddes i en kull med 3 valpar och var då den enda hårlöse. Sitt utseende har han ärvt av pappan Dante, som hussen Dominic använde alla sina besparingar för att köpa för drygt ett år sedan.

Så tokigt det kan bli! Snåla inte nu, DELA vidare om du också fick dig ett leende av det här roliga missförståndet!