Drömmen är sann: Få betalt för att resa jorden runt – och dricka gin & tonic

Något de flesta av oss drömmer om är att någon gång få resa jorden runt tillsammans med en person som man verkligen tycker om. Tänk att få besöka alla världens spektakulära platser, njuta av ledighet, sol, bad och värme – utan att behöva betala för det.

Lägg därtill att man får prova på kulinariska läckerheter och testa drinkar från jordens alla hörn. Ja, visst låter det här nästan för bra för att vara sant?

Saken är den att det hela inte är det. Det här drömjobbet kommer att tilldelas en person vars uppgift blir att resa jorden runt, tillsammans med en vän, för att testa olika gin-sorter.

Äventyret kallas ”80 dagar jorden runt” och går ut på att två personer ska ge sig iväg till världens alla hörn för att testa olika gin-sorter. Det unika projektet är inspirerat av bokkaraktären Phileas Foggs, som bland annat reser till Paris, London, New York, Hong Kong, Bombay och Tokyo, skriver MSN.

Värde: 100 000 kr

Initiativet till att helt finansiera en jorden runt-resa för två personer kommer från de välkända gin-märkena Bombay Sapphire och Inception Group, som alltså söker människor som är beredda att ge sig ut för att prova all världens gin- och ginkombinationer.

Man uppskattar resans värde till omkring 10 000 dollar, knappt 100 000 kronor – och även om destinationerna inte är satta än, så är Phileas Foggs-städerna (ovan) tänkta att ha med resan att göra.

Samtliga kostnader är täckta – allt från flygbiljetter till boenden och helkvällar på stan. De två som får tjänsten kommer, som ”arbete”, att behöva dokumentera den otroliga resan på sociala medier och i en blogg.

Jobbet kan uppstå igen

För att få jobbet, vars ansökningstid dessvärre har stängt, krävdes enligt annonsen kunskap om Bombay Sapphire och Mr Fogg samt färdigheter inom skrivande och sociala medier. Dessutom behövde man, så klart, ha en förkärlek till gin.

Misströsta dock inte om du nu hade tänkt att söka jobbet. Företagen har redan hintat om att nya resor av liknande slag kan bli aktuella framöver. Så håll ögonen öppna!

Jag tycker att detta låter som rena drömjobbet! Tänk att resa jorden runt med en vän, dricka GT och få betalt för kalaset! Wow!

Tryck på dela-knappen om du håller med, så kan du sprida det här vidare till dina vänner! Om de får jobbet någon gång, så kanske det är just du som får hänga med!