Du gör helt fel under svettiga sommarnätter: Så enkelt får du sova som en stock i värmeböljan

Sommaren är självklart härlig med allt vad den innebär: ljusa kvällar, semester, grill, bad och allt annat som hör sommaren till.

Men nätterna, när man ska sova i värmen, kan lugnt beskrivas som mindre roliga. Man ligger och vrider sig en svettig säng som inte direkt blir kallare allt eftersom.

Men hur gör man då för att få en god natts sömn i värmeböljan? Enligt sömnexperten James Wilson finns det några knep.

James Wilson driver sajten SleepGeek och har berättat för sajten Ladbible om hur man egentligen går till väga för att sova gott, trots att det är varmt om nätterna.

Förberedelser

Till att börja med så är det viktigt att förbereda sig innan man går till sängs inför natten.

– Ha fönstren öppna dagtid, och få ett genomflöde av luft genom hemmet. Se till att alltid dra för gardiner och persienner där solljus kan komma in och höja temperaturen, säger James Wilson till Ladbible.

Sedan ska man även se till att duscha eller bada innan man lägger sig, vilket kan höja kroppstemperaturen litegrann. Det i sin tur gör att när temperaturen sjunker igen, blir vi trötta och kan somna.

Vill man vara säker på att det är kallt när man lägger sig kan man också lägga in sängkläderna i kylen innan man lägger sig.

Mycket sitter i huvudet

Att förbereda sig enligt ovan kan hjälpa till med en god natts sömn i värmen men enligt James Wilson sitter mycket av sömnproblemen i våra egna huvuden.

– Det största problemen när det blir varmt är nog vår egen inställning till det. Vi är så övertygade om att det är ”för varmt” för att kunna sova, vilket ju såklart håller oss vakna. Detta kan göra oss stressade vilket ytterligare försvårar sömn, säger James Wilson till Ladbible.

Det bästa vi kan göra är alltså att förbereda oss samt att försöka att inte oroa sig så mycket. Vi bor trots allt väldigt långt norrut, så värmen kommer inte att hålla sig särskilt länge.

Ska du prova dessa knep för att kunna somna?

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!