Efter pinsamma toalett-incidenten – nu straffas svensk polis

Att gå på toa är bland det mest naturliga vi människor kan göra. Det är kroppens eget sätt att sålla bort sådant som inte behövs.

Däremot finns det bättre och sämre tillfällen att uträtta dessa behov, de allra flesta av oss sköter helst sånt inom hemmets trygga väggar.

Men nöden har som bekant ingen lag, som det så fint heter. Det fick en polis att bryta mot just lagen, när han lät sin kompis låna toaletten i samband med en konsert på Ullevi i augusti förra året.

Det är Expressen som rapporterar om incidenten som nu gör att polisen döms till att betala 8 100 kronor i dagsböter.

Lät en vän låna toaletten

Enligt strafföreläggandet har polisen, i samband med Gyllene Tider-spelningen på Ullevi förra sommaren, släppt in två av sina vänner på stationen där en av dem fick låna toaletten när de var på väg till konserten efter en förfest.

Bildkälla: Shutterstock

Ett strafföreläggande är en dom där den tilltalade inte behöver gå igenom en rättegång utan får sitt straff direkt, vilket är vanligt förekommande vid den här typen av lagbrott.

Begått ett lagbrott

Själva lagbrottet består i att polisen släppt in två civila i polishuset, som är ett skyddsobjekt. Det innebär att man inte kan släppa in vem som helst där.

Du har främjat brottet genom att släppa in vännerna till skyddsobjektet och den ena av vännerna vidare in innanför det inre skalskyddet, utan att iaktta de rutiner som gäller for besökare”, skriver åklagaren i strafföreläggandet enligt Expressen.

”Jag var kissnödig”

De två vännerna som släpptes in på polisstationen förhördes efteråt om vad de gjorde inne på polisstationen.

– Jag var kissnödig, säger den ena vännen enligt Expressen.

Utöver dagsböterna på 8 100 kronor ska den klantige polisen även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Så det kan gå när man inte tänker sig för! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta idag!