Eleven ska rita finska flaggan – klockrena resultatet får tusentals att vika sig av skratt

Det var en rätt enkel skoluppgift, hade läraren tänkt. De engelskspråkiga eleverna skulle kort och gott rita danska, svenska och finska flaggan.

Den svenska och danska visade sig vara enkla, men en detalj i det engelska språket ställde till det rejält med den finska flaggan.

Resultatet har nu fått tusentals att skratta högt.

När det här hände – i samband med den 6 december 2017 – firade Finland 100 år som självständiga. Det blev man efter den välkända oktoberrevolutionen i Ryssland och sedan dess har mycket hänt i vårt grannland i öst.

De har haft sin flagga sedan år 1918 och den är ju väldigt vedertagen vid det här laget. När någon nämner finska flaggan för mig så får jag direkt upp en klar bild i huvudet, men det gäller faktiskt inte för alla.

I synnerhet inte engelskspråkiga skolever, har det visat sig.

Råkade stavas fel

På en skola fick man uppgiften att rita svenska, danska och finska flaggan. De två förstnämnda gick problemfritt för en liten pojke, men när han kom till Finlands dito så blev det lite tuffare.

Efter att ha googlat ”Finish flag” fick han upp den klassiska målgångsflaggan som används vid racingtävlingar.

Problemet är dock den att ”finska” på engelska stavas med två N, alltså ”finnish”.

Killens stavningsmiss ledde då, egentligen helt logiskt, till att slutresultatet blev det här:

De två första blev som sagt rätt, men den tredje … nja, den får han allt göra om!

Det här har under det senaste året blivit vida omskrivet i flera av Skandinaviens länder – och många läsare har skrattat högt åt den dråpliga lilla missen, som ju dock är söt och rolig på samma gång.

Snåla inte nu, DELA vidare den här artikeln om den fick dig att dra på smilbanden!