Emma mumsar i sig 20 kökssvampar om dagen: ”Vissa äter stek – jag äter kökssvamp”

Emma Thompson, 25, har en minst sagt udda vana. Hon äter upp emot 20 kökssvampar – om dagen. Den ovanliga ”maträtten” har varit ett dagligt inslag sedan hon var ett litet barn.

– Jag har försökt sluta men det går inte. Vissa äter stek, jag äter kökssvamp, säger hon.

Det började med att hon som 3-åring började äta badrumssvampar, men med tiden insåg Emma Thompson att det var kökssvampar som föll henne klart bäst i smaken.

Hon är nu 25 år och bor i engelska Newcastle och lider av sjukdomen Pica, som innebär att personen som har sjukdomen tvångsmässigt äter saker som saknar direkt näringsvärde.

I just Emmas fall handlar det om kökssvampar, som hon gillar att blöta upp med diskmedel med äppeldoft.

– Jag gillar smaken och lukten av svampen när den har diskmedel på sig. Det skummar och smakar äpple. Så fort någon nämner det eller om jag ser kökssvampar måste jag ha en, jag är definitivt beroende. Jag har försökt sluta men det går inte. Vissa äter stek, jag äter kökssvamp, har Emma tidigare sagt till tidningen The Mirror.

Youtube

Hon äter någonstans mellan två och 20 kökssvampar om dagen – en vana som kostar henne omkring sex pund, motsvarande ungefär 70 kronor, i veckan.

”Fick halsfluss en gång”

Det händer titt som tätt att hon hackar upp svamparna och tar med dem i en matlåda till jobbet.

– Min pojkvän tyckte jag var konstig först, men nu brukar han köpa hem dem åt mig. Jag skulle aldrig äta en svamp som någon annan rört vid, menar Emma.

Det är inte helt ofarligt att äta kökssvampar dränkta i diskmedel, men hon har ännu inte sökt hjälp för att bli av med sitt beroende. Det är däremot något hon kommer att göra – om det skulle få en för stor påverkan på hennes vardagliga liv.

– Det har inte hänt något, förutom att jag fick halsfluss en gång. Jag kunde inte svälja och fick vita fläckar i halsen. Det är självklart att det inte är bra att äta diskmedel varje dag, men läkarna sa inget om det när jag var där.

Även om det här inte är speciellt bra så är det givetvis positivt att vi lever i en värld där vi får styra våra egna livsval. Dela nu gärna om du håller med!