En av kvinnorna är mamma till den andra – men ingen kan lista ut vem det är

Äpplet faller inte långt från trädet är ett uttryck som brukar användas lite slarvigt när föräldrar och barn liknar varandra litegrann, det är ofta ganska överdrivet. Visst har man vissa fysiska likheter med någon eller båda sina föräldrar men man har ju ändå sitt eget, unika utseende.

Det är med andra ord sällan svårt att urskilja föräldern från barnet, oftast för att föräldern ju är äldre. Men ibland träffar eller ser man en familj där föräldern trotsat tiden och det är stört omöjligt att se vem som är äldst.

Joleen Diaz, 43, och hennes dotter Meilani Parks, 19, är ett sådant fall. De blir ständigt förväxlade med att vara systrar, skriver The Mirror.

Trots att det skiljer 24 år mellan dem skapar 19-åriga Meilani och hennes 43-åriga mamma Joleen förvirring när de går på stan eller badar tillsammans. Folk kan nämligen inte se skillnad på dem och tror att de är syskon.

”Gått i arv”

Enligt mamma Joleen, som kommer från North Carolina i USA men nu bor med familjen i Kalifornien, har hennes unga utseende med generna att göra.

– När Meilani var liten så hörde hon folk säga att min mamma kunde vara min syster, så det går nog i arv. Jag var ju dessutom väldigt ung när jag fick barn så vi skulle ju kunna vara syskon, säger Joleen till The Mirror.

Hudvård otroligt viktigt

Utöver bra gener så tar Joleen extremt bra hand om sin hud.

– Min hudvård är nästan som en religion för mig, jag började med det redan när jag var tolv, då brukade jag använda mammas hudvårdprodukter i smyg. Jag är också väldigt noggrann med att alltid använda solkräm eftersom vi bor i Kalifornien, säger Joleen till The Mirror.

”Har haft mitt roliga”

Dottern Meilani och mamma Joleen står väldigt nära varandra och umgås mycket, och Meilani har ingenting emot att liknas vid sin mamma.

Men Joleen är noggrann med att inte inkräkta på sin dotters privatliv, trots deras närhet.

– Vi har aldrig gått ut och festat tillsammans, och jag kan inte se det hända heller. Jag har haft mitt roliga och stannar hellre hemma med en kopp te och en bra film, säger Joleen till The Mirror.

Visst är det otroligt hur lika varandra de är, trots ålderskillnaden! – Tryck nu på dela-knappen om du håller med om att ålder bara är en siffra!