Endast 5% klarar det: Lyckas du hitta dolda katten i den här bilden inom 30 sekunder?

Genom åren har det blivit allt mer populärt med små utmaningar på nätet där man testar sina olika förmågor mot varandra. Det kan handla om allt från att klura ut mattetal till att hitta en välkamouflerad hund i en skogsdunge.

Vad det än gäller så brukar hjärnan få jobba rejält innan man kommer fram till rätt svar eller lösning. I en tid där datorer och teknik sköter det mesta tänkandet åt oss tror jag det här är en trend som gynnar oss!

Jag var aldrig någon av de bästa i klassen när det kom till att räkna plus och minus – men det var alltid roligt när läraren överraskade med något lite oväntat. Det gjorde Kerstin, som hon hette, ganska ofta. På mattelektionerna fick vi i alla fall någon gång i veckan avsluta med att sätta oss med en kluring av något slag.

Det var något annat än att bara räkna i matteboken och jag minns att det var ett välkommet inslag hos de allra flesta. Ofta var det gåtor av olika slag, men det förekom även synvillor och optiska illusioner.

Sådana kan vara otroligt fascinerande. För att hitta rätt lösning på vad som försiggår i bilden brukar hjärna och ögon vara tvungna att jobba i symbios. Det gäller att vara helt påkopplad och att verkligen anstränga sig – annars blir det ofta svårt.

5% klarar det

Den senaste utmaningen av det här slaget som jag stött på är bilden nedan. Enligt sajten TipHero är det så att bara 5 procent, alltså var tjugonde person, lyckas hitta djuret som döljer sig i bilden inom 30 sekunder.

Det här är en välkamouflerad rackare! För att det ska underlätta något kan jag avslöja att det handlar om en katt!

Kan du hitta den inom 30 sekunder?

Visst var det lite svårt? Om du behöver en ledtråd så kan jag berätta att missen finns i bildens högra del – och hon befinner sig framför den lilla slänten ner från vägen.

Nu tror jag allt du hittat henne, va? Annars är hon inringad här under!

Tryck nu gärna på DELA-knappen!