Endast ett sant geni ser bokstaven V i bilden: Lyckas du hitta den inom 10 sekunder?

Som samhället ser ut i dag så slipper vi ju nästan tänka själva. Det mesta löser teknik och datorer för oss. Tiden när papper och penna dominerande är helt klart förbi.

Det är givetvis bara att acceptera, men samtidigt har nog vårt behov av hjärngympa ökat.

Jag har läst att en daglig dos av lite funderande – i form av korsord, sudoku och liknande ska vara väldigt hälsosamt. Därför kände jag att jag ville dela den här kluringen med er!

Jag är nog inte ensam om att minnas från skoltiden när läraren gav en olika utmaningar i form av olika kluringar. Det var något annat än vanlig addition och subtraktion.

Man behövde på ett helt annat sätt tänka utanför boxen och verkligen få hjärnan och ögonen att jobba i symbios. Sedan dess har jag alltid tyckt om sådant här.

Får massvis att grubbla

Synvillor och optiska illusioner har dessutom alltid fascinerat människan. Ofta kan de fungera som hjärngympa då man verkligen får använda sina geniknölar för att lösa den utmaning man ställs inför.

Den här bilden (nedan) har fått tusentals på nätet att slita sitt hår under den senaste tiden. Det sägs att bara 1 på 7 kan lösa uppgiften inom 10 sekunder.

Jag klarade det faktiskt. Är jag ett geni då? Det kan säkert diskuteras – men det är som sagt en ganska liten andel som lyckas med kluringen.

Det handlar om att hitta bokstaven V bland massa W. Det ska som sagt klaras av inom 10 sekunder – annars är det fusk!

Så ladda – och kör!

Lyckas du med uppgiften? Annars kommer lösningen nedan!

Snåla inte nu, tryck gärna på DELA-knappen för att sprida den här kluringen vidare till dina vänner!