Experten: Därför ska du aldrig använda telefonen när du sitter på toaletten

Experten: Därför ska du aldrig använda telefonen när du sitter på toaletten

Att få sätta sig på toaletten när man verkligen måste kan vara så otroligt befriande, det vet vi alla även om vi kanske inte pratar om det så ofta.

Har man småbarn som ständigt pockar på uppmärksamhet kan toalettbesöken dessutom innebära en välbehövlig paus från allt stök.

Det är lätt hänt att man plockar fram telefonen under ett toalettbesök, men det avråder nu experter från, skriver The Mirror.

Att svara på meddelanden, mejl eller att scrolla igenom Instagram under ett toalettbesök är nog de flesta av oss skyldiga till.

Kan ge hemorrojder

Att hålla på med telefonen inne på dass kan verka harmlöst men enligt Dr Sethi, mag- och tarmexpert som utbildats vid Harvard, kan det medföra hälsorisker.

– Det gör att man sitter på toaletten längre än planerat vilket kan öka påfrestningen för rektum och anal vilket i sin tur kan leda till hemorrojder, förklarar Sethi i ett populärt klipp på TikTok.

Men hälsoriskerna är faktiskt ännu fler.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bild: Shutterstock

Bajspartiklar

Utöver att riskera rumphälsan så blir telefonen skitig, bokstavligt talat. Enligt en studie så har en av sex telefoner bajspartiklar på sig.

– Den genomsnittliga telefonen är smutsigare än en sitsen på en allmän toalett, säger Sethi i klippet som du kan se här nedanför.

Artikeln fortsätter under klippet.

Om man nu prompt vill hålla på med telefonen under sina toalettbesök så gör man bäst i att använda handsprit på händer och telefonen när man är färdig.

Kände du till det här? Tryck nu på DELA-knappen.