Familj upptäcker plötsligt vild björn på tomten, härliga bilden får nu nätet att jubla

Det gäller att ha koll på sin omgivning. Plötsligt så kan nästan vad som helst dyka upp från ingenstans. Givetvis beror det lite på var man bor, men att ha ett vakande och uppmärksamt öga på vad som sker i ens närhet skadar aldrig.

Det här fick en familj som bor i Florida erfara för en tid sedan – men tack och lov fick det hela ett gott slut.

Dustin Radney och hans familj skulle bara ta ett vanligt foto tillsammans med sin granne framför deras hus i Florida i södra USA. Men snart skulle de bli varse att det egentligen var läge att rusa därifrån. I bildens bakgrund kan man se varför.

För plötsligt hade en stor, hungrig svartbjörn på närmare 200 kilo tagit sig in på tomten. Snacka om chock!

”Väldigt underhållande”

Den visade dock, tack och lov, inget som helst tecken på aggression, så de passade på att ta ytterligare några bilder. Det var ju trots allt en ganska så sällsynt händelse.

Kameraone

Björnen tog sig runt en stund i grannskapet och åt ur soptunnor.
– Det är vad som är fel med naturen i dag – djuren äter för onyttigt, säger Dustin Radney skämtsamt till WKMG Click Orlando.
– Det var faktiskt väldigt underhållande. Han (björnen) tog det lugnt, käkade lite sopor – och när han var nöjd så tog han en timmes tupplur.

Kameraone

De följde dock myndigheternas råd som säger att man ska hålla sig på i alla fall 45 meters avstånd om man stöter på en björn i det fria. Ganska så snart hade man dessutom fått både polis och djurvårdare till platsen.

Efteråt satte sig Dustin Radney vid sin dator och manipulerade ihop en bild på sin son uppe på björnens rygg. Den ser faktiskt riktigt verklighetstrogen ut, eller hur?

Kameraone

Tryck nu på DELA-knappen om du också gillade bilden!