Fartdåre får 1800 kr i fortkörningsböter – 5 år senare chockas polis av ofattbara revanschen

Något av det mest irriterande som finns är att åka på böter. Själv har jag bara fått det i samband med att jag råkat parkera fel, men så fort man hör att någon åkt fast efter att exempelvis ha kört för fort så brukar svordomarna hagla.

Nu är det givetvis så att man extremt sällan får en böteslapp utan att ha gjort fel. Polisen gör ju bara sitt jobb och åker man väl fast så tycker jag bara det är att göra rätt för sig, se till att det inte händer igen – och sedan gå vidare.

Poliser är en av de yrkesgrupper som i alla fall jag respekterar mest – och de får ta mycket skit från missnöjda invånare. Vi ska dock vara glada att de patrullerar där ute på våra gator. Det finns ju dessutom oftast en anledning till att man får böter eller hamnar i strul med rättvisan.

Ordningsmakten har oftast rätt!

Någon som dock inte riktigt verkar ha samma uppfattning är Chris Welford. Han var blott 18 år när han tog sitt körkort. Glad över vad han lyckats åstadkomma så var Chris lite väl pigg på gasen – och bara timmarna efter att han nått ett av sina mål i livet fick han 200 dollar, ungefär 1 800 kronor, i fortkörningsböter.

I det här läget hade jag betalat boten, tagit mig i kragen och sedan gått vidare – men den här mannen hade något annat i kikaren.

Bild: Chris Welford/Evening Gazette

Incidenten sved nämligen rejält hos Chris som ansåg att poliserna dessutom var otrevliga mot honom. Sedan kunde han aldrig inte riktigt släppa det här. Det gnagde till och med fortfarande i honom efter 5 år.

Fick nog uträttat

Därför bestämde han sig, till slut, för att göra något åt saken. Så 23-årige Chris åkte på en ledig dag ut och letade upp en parkerad polisbil med fartkamera som stod och registrerade förbipasserande bilister som körde för fort.

Bild: Chris Welford/Evening Gazette

Som ”revansch” efter vad som hände för 5 år sedan ställde sig Chris bakom polisbilen och fällde upp motorhuven på sin BMW så att den skymde sikten för polisens fartkamera. Först en timme senare märkte ordningsmakten (de ska ha blivit rejält ställda) vad ligisten sysslade med – och hotade då med gripande om han inte skulle sluta med sin, för dem, försvårande aktivitet.

Chris slutade då omgående – och kände att han under sin dryga timme hade fått nog uträttat för att nu kunna släppa den 5 år gamla incidenten. Nu var det jämnt, ansåg han.

Kallas för hjälte

Mannen berättar för The Sun att många förbipasserande som noterat hans något udda agerande hade tutat uppmuntrande och ropat hyllningar till honom. Folk ska dessutom ha kontaktat Chris i efterhand och kallat honom saker som ”hjälte” och ”kung”.

Jag tycker personligen att den här hämnden är rätt larvig. Men samtidigt rätt kreativ – det får man i alla fall ge honom. Polisen finns som sagt ute i samhället för att göra sitt jobb och sannolikt gjorde man helt rätt som gav Chris böter för 5 år sedan.

Vad tycker du om mannens agerande? Gjorde han rätt eller fel? Dela gärna din åsikt med oss i kommentarsfältet, men se till att hålla god ton!