Förbannad make tröttnade på att vara inlåst med frun i karantän – tog långpromenad på 42(!) mil

Coronavirusets framfart över världen har tvingat oss att leva i en verklighet som inte liknar något vi tidigare upplevt. För att minska smittspridningen av Covid-19, som viruset heter, har vi fått hålla oss inomhus i den mån det går.

I och med detta har även många relationer satts på prov, då vi inte haft möjlighet att vara ute och träffa folk i samma utsträckning. Då är det lättare hänt än vanligt att konflikter uppstår, när man börjar gå sin partner på nerverna lite för mycket.

En make i Italien blev så förbannad av att sitta inlåst med sin fru att han bestämde sig för att traska bort sin vrede – och gick 42 mil.

Ett maraton är 4,2 mil långt och enligt de flesta av oss att betrakta som en rejäl långpromenad.

Men en 48-årig make i den italienska staden Como gick tio stycken maraton – i ren och skär ilska, skriver BBC.

Ledsnat på att vara inlåst med frun

Mannen, som fått smeknamnet ”Forrest Gump” i italienska medier efter Tom Hanks-filmen där han går över hela världen, blev väldigt upprörd under ett bråk med sin fru.

För att avreagera sig och lugna sina nerver efter bråket bestämde sig mannen för att ta en redig promenad. Men den blev bra mycket längre än han tänkt sig.

Mannen blev stoppad av polis när han planlöst vandrade runt klockan två på natten, i staden Fano. Fano ligger 42 mil från Como, där paret vanligtvis är bosatt.

Bildkälla: Google

Frun anmält honom försvunnen

Maken berättade för polisen hur det låg till och att han gått cirka sex mil om dagen eftersom han var så förbannad på sin fru.

Mat och dryck hade han fått av människor han mött på vägen. Maken mådde bra, men uppgav att han var trött i fötterna.

Bildkälla: PxHere

Då det bryter mot Italiens corona-restriktioner att vistas utomhus utan ärende så bötfällde polisen mannen när de hittade honom. Boten landade på 400 euro, vilket motsvarar drygt 4 000 svenska kronor.

De upptäckte dessutom att mannen var anmäld saknad av sin fru, som kontaktades. Hon fick sätta sig i bilen och köra de 42 milen för att hämta sin förbannade make.

Det har ännu inte uppdagats om mannen lugnade ned sig av promenaden – eller vilket humör frun var på när hon hämtade upp mannen.

Så kan det går, det är bara att hålla tummarna för att paret nu är sams!

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!